Kuva: Fotolia

Viiniä rakastavat huomio - lasilliset tekevät hallaa myös ihollesi

07.10.2017 09:15 - Katariina Auvinen

Alkoholin nauttiminen aiheuttaa muun muassa kuivumista ja ryppyjä.

Jos mielit hyvinvoivaa ihoa, kannattaa viinilasillinen sijaan korkata vesipullo. Må Bra -julkaisu on kertonut, miten alkoholi vaikuttaa etenkin kasvojen ihoon. Etenkin syksy ja talvi ovat ankaraa aikaa ihollesi. Kuiva ja kylmä ilma haihduttavat ennätysmäärän kosteutta, joten iho tarvitsee entistä enemmän kosteutusta. 

Pelkät voiteet eivät auta, vaan hyvinvoiva iho tulee myös sisältä päin. Kannattaa muistaa juoda vettä tarpeeksi. Julkaisu myös muistuttaa, että niin ruoka- ja juomatavat heijastuvat myös ihostasi. 

Viinissä oleva alkoholi kuivattaa ihoa. Kun iho kärsii kuivuudesta, juonteet ja rypyt tulevat näkyvämmäksi. Tämän lisäksi alkoholissa oleva sokeri saa myös ihon näyttämään samealta sekä menettämään kimmoisuuttaan. Viinilasilliset voi siis lukea erityisesti ohuen silmänympärysihon ympäriltä.

Huonoja uutisia myös ihmisille, joilla on jo valmiiksi punertavat kasvot. Sinun ihohuokosesi laajenevat sekä punakkuus lisääntyy kasvoilla. 

Tutkijoiden mukaan erityisesti valkoviini aiheuttaisi punakkuutta kasvoille. Riski lisääntyi sellaisilla ihmisillä, jotka kuluttivat viisi lasillista viiniä tai sitä enemmän viikossa. 

Lue myös: Tutkimus: Korkilla varustetut viinit ovat kierrekorkkia parempia - ääni vaikuttaa mielikuvaan

Lähde: Må Bra & Independent

Kilpailut

Uusimmat