Kuva: Fotolia

Tiesitkö, kuinka paljon kaloreita sinun pitää vähentää viikossa laihtuaksesi kilon?

15.08.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Asiantuntijoiden mukaan kilon laihtumisvauhti viikossa on kaikista suositeltavin.

Jokainen, joka laihduttaa, toivoisi näkevänsä tuloksia nopeasti. Vaa´alle pomppaaminen viikon tiukan treenikuurin jälkeen, voi helposti kuitenkin masentaa. Asiantuntijoiden mukaan tässä kohdin ihmiset suurimmaksi osaksi repsahtavat vanhoihin syömistapoihin uudelleen.

Ravitsemusasiantuntija Fiona Tuckin mukaan järkevä laihtumisvauhti viikossa pyörii noin kilon kohdilla. Näin ollen varmistetaan, että lähtenyt paino on rasvaa eikä esimerkiksi nestettä tai lihasta. Maltti on siis valttia laihdutuksessa. 

Jos mielii pudottaa kilon viikossa, tarvitsee kaloreita pudottaa tuhansia. Tuckin mukaan puhutaan noin 7000 kalorista, jotka pitäisi karsia viikossa pois ruokavaliosta. Urheilun ravitsemukseen keskittynyt asiantuntija, Jessica Spendlove, muistuttaa myös treenipäivien ruokavaliosta. 

-Monesti ihmiset olettavat, että treenipäivinä voi lisätä ruokaa. Suurin osa kuitenkin ylisyö näinä päivinä, jolloin laihtuminen ei onnistu, Spendlove perustelee Huffington Post -julkaisulle. 

Tuck taas kertoo, että laihtumisessa ruokavaliolla on suurin vaikutus. Ruokavalion osuus onnistumisesta on noin 80 prosenttia, liikunnan taas loput. 

-Kannattaa syödä tuoretta, mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Sen lisäksi annoskokoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, Tuck opastaa. 

Lue myös: Naiset kertovat: Keino, jonka avulla viimein pääsin eroon vatsarasvasta

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat