Kuva: Fotolia

Pieni määrä viiniä päivässä muka harmitonta? Jo puoli lasia riskialtista naisille

23.05.2017 21:45 - Senni Loikala - Luettu 950 kertaa

Tuoreesta tutkimuksesta selviää, miten naiset voivat pienentää riskiään sairastua rintasyöpään.

Vain puoli lasia viiniä päivässä riittää nostamaan rintasyöpäriskiä naisilla, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuksen on tehnyt World Cancer Research Fund (WCRF) ja American Institute for Cancer Research (AICR). Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Tutkijoiden mukaan puoli lasillista viiniä tai olutta päivässä nostaa naisten rintasyöpäriskiä viidellä prosentilla ennen vaihdevuosien alkamista. Vaihdevuosien jälkeen riski nousee yhdeksällä prosentilla.

Alkoholinkäytön rajoittamisen lisäksi tutkijat huomasivat, että terveellinen ruokavalio, liikunnan harrastaminen ja ylipainon välttäminen pienensivät naisten rintasyöpäriskiä.

- Laajan ja ajantasaisen tutkimuksemme tulokset ovat selvät: Naiset voivat pienentää riskiään fyysisesti aktiivisella elämäntavalla, ylläpitämällä painoaan terveissä lukemissa ja rajoittamalla alkoholinkäyttöään, tutkija Anne McTiernan tiivistää tutkimuksen annin.

Monet ovat saattaneet kuulla, että pieni määrä viiniä päivässä olisi jopa hyväksi terveydelle. Tämän tutkimuksen mukaan tuo väite ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen.

Uutisoimme huhtikuussa tutkimuksesta, jonka mukaan pari lasia valkoviiniä kuussa saattaa tuoda mukanaan kiusallisen sosiaalisen vaivan. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Daily Mail

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat