Kuva: Fotolia

Näetkö usein painajaisia? Olet saattanut lisätä riskiäsi tietämättäsi 13-kertaiseksi

23.11.2016 18:30 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan näet 13 kertaa muita suuremmalla todennäköisyydellä painajaisia, jos katsot väkivaltaisia elokuvia ja tv-ohjelmia iltaisin.

Tuore tutkimus todistaa sen, minkä monet ovat havainneet todeksi omassa elämässään: Väkivaltaiset elokuvat ja televisio-ohjelmat todella aiheuttavat painajaisia.

Tutkimukseen osallistui noin 1300 turkkilaista aikuista ja yli 10-vuotiasta lasta. Tutkimus on julkaistu Dreaming-lehdessä ja siitä uutisoi kansainvälinen uutistoimisto UPI.

Tuloksista selvisi, että he, jotka olivat katsoneet väkivaltaisia elokuvia tai tv-ohjelmia ennen nukkumaanmenoa, näkivät 13 kertaa muita suuremmalla todennäköisyydellä väkivaltaisia unia.

Lisäksi tutkimuksesta selvisi, että myös voimakkaan seksuaalisen materiaalin katsominen ennen nukahtamista lisäsi todennäköisyyttä siihen, että myös unet olivat erittäin seksuaalisia.

Tutkijat kuitenkin muistuttavat, että Turkissa seksuaalisen materiaalin katsominen saattaa olla jopa tabu, toisin kuin länsimaissa, joten tämä on saattanut vaikuttaa tulokseen.

Jos tahdot pienentää todennäköisyyttäsi painajaisten näkemiseen, kannattaa sinun olla katsomatta väkivaltaisia elokuvia ja televisio-ohjelmia ennen nukkumaanmenoa.

Lue myös: Putoaminen, kuolema, raskaus: 10 yleisintä unta ja niiden selitykset

Lue myös: Seksiunet kertovat enemmän kuin arvaammekaan - lue, mitä haaveilusi symboloivat

Lue myös: Miksi osa muistaa unet ja osa ei?

Lähde: UPI

Kilpailut

Uusimmat