WhatsApp perui kohupäivityksen - ei luovutakaan käyttäjätietoja Facebookille

20.11.2016 10:00 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Eurooppalaisten kuluttajien vastarinta sai WhatsAppin perumaan suunnitelmansa käyttäjätietojen jakamisesta Facebookin kanssa.

Facebookin omistaman WhatsAppin käyttäjätietojen jako ja yhdistäminen Facebookin kanssa tuote- ja mainostarkoituksiin on keskeytetty eurooppalaisten käyttäjien osalta viime viikolla, on Facebook vahvistanut Financial Timesille.

WhatsApp kertoi elokuun lopulla tulevasta käyttöehtojensa muutoksesta, jonka myötä se olisi integroitunut käyttäjätiedoiltaan tiiviimmin omistajaansa Facebookiin. Tuolloin kerrottiin muun muassa, että käyttäjän WhatsAppissa käytössä oleva numero yhdistyy myös Facebookin järjestelmiin, jolloin Facebook voi tarjota parempia kaverisuosituksia eli WhatsApp-viestikumppaneita kavereiksi myös Facebookissa sekä näyttää parempia mainoksia. WhatsAppin mukaan Facebookissa voisi nähdä mainoksia yritykseltä, jonka kanssaon ollut jo WhatsApp-yhteydessä.

WhatsAppin muutossuunnitelmat kohtasivat laajaa vastarintaa erityisesti eurooppalaisilta tietosuoja- ja muilta viranomaisilta.

Edes WhatsAppin alusta asti muutoksen yhteydessä tarjoama mahdollisuus 30 päivän ajan kieltäytyä tietojensa luovuttamisesta jatkossa Facebookille ei lepyttänyt viranomaispuheita.

Facebook on nyt kertonut jatkavansa yhteistyötään näiden lukuisten eri viranomaisten kanssa, muun muassa Isossa-Britanniassa. Saksassa, Ranskassa ja Italiassa, joissa WhatsAppin toimia tutkittiin tietosuoja-asetusten vastaisista toimista. Kaikkien 28 Euroopan unionin maan tietosuojaviranomaiset lähettivät Facebookille aiemmin kirjeen asiaa koskien.

Facebookin mukaan Facebook ja WhatsApp jatkavat yhä nyt käyttäjätietojen jakamista hallinnollisiin tarkoituksiin, kuten roskaviestien kanssa taisteluun.

Lue myös: WhatsApp teki tärkeän päivityksen - iPhonen omistajat kiittävät

Lue myös: Mystinen WhatsApp-ahdistelija paljastui suomalaiseksi - tunnetko kuvan henkilön?

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat