Kuva: Fotolia

6 tärkeintä asiaa, jotka kannattaa käydä läpi kumppanin kanssa ennen naimisiinmenoa

01.12.2018 19:15 - Karoliina Kotala

Parisuhdeasiantuntijat tietävät, että tietyt ristiriidat nousevat muita useammin esille parisuhteessa.

Ylä- ja alamäet kuuluvat kaikkiin suhteisiin. Parisuhdeasiantuntija Christine Hyden mukaan on kuitenkin olemassa tiettyjä aiheita, joista koituu eniten ristiriitoja suhteelle. Alla kuusi aihetta, jotka onkin hyvä käydä läpi kumppanin kanssa ennen avioliiton solmimista:

Riitelytyylinne

Kun riitelette, miten kumppanisi näyttää suuttumuksensa? Mököttääkö hän, haluaako hän selvittää asiat heti? Keskustelkaa läpi miten haluaisitte riitatilanteessa kumppanin käyttäytyvän, tulisiko hänen antaa tilaa vai tarjota ymmärrystä ja keskustella riita heti selväksi.

Perheet ja niiden merkitys

Monelle parille nousee ongelmaksi se, kuinka suuressa osassa heidän perheensä ovat parin yhteistä elämää. Keskustelkaa siis läpi mitä toivotte kumppanilta ja kuinka isossa roolissa haluatte perheidenne olevan elämäänne.

Toiveet kodin järjestyksestä ja siisteydestä

Siivoushullu ja sottapytty voivat elää harmoniassa saman katon alla, mutta se vaatii kummaltakin joustamista ja sopeutumista. Tällaiset asiat on hyvä huomioida ja keskustella ennen yhteisen taipaleen aloittamista.

Raha-asiat

Tärkeä tekijä konfliktien välttämisessä on käydä yhdessä läpi omia ja kumppanin ajatuksia rahasta ja sen käytöstä. Millaiseen velkamäärään olisitte valmiita, paljonko pystyisitte tai haluaisitte säästää? Monen yllätykseksi rahankäyttöön liittyvät asiat aiheuttavat eniten rasitusta suhteelle.

Tulevaisuuden toiveet

Jos ette ole vielä käyneet keskustelua toiveistanne tulevaisuuden suhteen, on viimeistään nyt aika tehdä se. Puhukaa siitä missä haluaisitte joskus asia, haluatteko lapsia, millaisia vanhempia haluatte olla. Yllättäen teillä saattaakin olla hyvin erilaiset näkemykset, joista on hyvä keskustella.

Seksielämä

Ei ole olemassa tiettyä lukua seksikertojen määrälle viikossa, joka takaisi onnellisen suhteen. On kuitenkin hyvä puhua siitä, millaisia toiveita kumppanilla on seksikertojen määrän suhteen ja onko esimerkiksi olemassa jotain ulkonäköön liittyviä epävarmuuksia, jotka saattavat vaikuttaa seksielämäänne.

Lue myös: Parrakkaat miehet ovat parempia puolisoita, ainakin naisten mielestä - katso miksi

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat