Kuva: Shutterstock

Ihmiset paljastavat: Riidat, joiden jälkeen ymmärsimme vihdoin erota

08.08.2018 17:15 - Elisa Jalasjoki

Välillä eropäätös ei vaadi mitään erimielisyyttä ihmeellisempää.

Eropäätöksen tekeminen ei koskaan ole helppoa. Vaikeassa tilanteessa päätöksenteon taustalla voivat vaikuttaa muun muassa huoli yhteisistä lapsista, lemmikkieläimistä tai jopa taloudellisen tilanteen horjumisesta. 

Aina eropäätökseen ei kuitenkaan vaadita kuin yksi iso, ajatuksia herättelevä riita.

Huffington Post - verkkojulkaisun artikkeliin haastatellut kahdeksan ihmistä paljastavatkin nyt, missä tilanteissa lopullinen eropäätös muodostui yhden ainoan riidan perusteella. 

Se, millaisia nämä tarinat sitten ovat, selviää alta. 

Riita terapiasta

"Viimeinen riitamme tapahtui kesken pariterapian. Olimme molemmat niin itsepäisiä. Mieheni oli turhaunut innostukseeni keskustella asioista kolmannen osapuolen läsnäollessa - ja minua taas raivostutti, ettei hän edes yrittänyt nähdä asioita omasta näkökulmastani. 

Vasta tuon riidan aikana tajusin kaiken kunnioituksen väliltämme kadonneen."

Riita lounaasta

"Raha oli aina ollut meille arka aihe. Vaimoni hoiti kotona lapsia minun ollessa töissä. 

Se, mitä en kyennyt ymmärtämään oli se, miten niin ennustettavalla aikataululla rahaa saattoi mennä niin paljon. Kysyin, miten lounas yhdelle saattoi olla niin kallis - ja hän kertoi samalla maksaneensa myös yhdelle ystävälleen. Kun tiedustelin kenelle, hän ei suostunut kertomaan.

Eron jälkeen minulle selvisi, että tämä kyseinen 'ystävä', oli hänen uusi miesystävänsä."

Riita Pariisista

"Olimme menossa Louvreen, kun tajusimme sen olevan suljettu. Yhtäkkiä siitä tuli minun syyni, sillä minun oli pitänyt katsoa aukioloajat ennen museoon menoa. Koko viikonlopun tuntui, kuin olisimme yrittäneet metsästää jotakin juoksiessamme nähtävyysten lävitse.

Silloin tajusin, ettemme enää kymmenen avioliittovuoden jälkeen nauttineet samoista asioista."

Riita puhelimesta

"Viimeinen iso riitamme koski puhelintani. Mieheni otti sen minulta pois, sillä hänen mielestään se vei liikaa aikaani häneltä pois. Olin raivoissani. Koko elämäni oli siinä puhelimessa. Uskon, että tuo puhelin edusti minulle kyseisessä tilanteessa jotakin paljon suurempaa. En enää vain voinut sietää hänen tarvettaan kontrolloida elämääni."

Riita samasta aiheesta, kuin niin monesti aiemminkin

"Viimeinen riitamme käsitteli samoja aiheita, kuin lähes jokainen riitamme aiemminkin. Kävimme läpi jatkuvasti samoja teemoja. 

Uskon, että suhteemme suurin ongelma oli se, ettemme koskaan oppineet kommunikoimaan tarpeeksi hyvin, vaan päätimme ennemmin päättää suhteemme, kuin hakea ammattiapua."

Riita uusioperheestä

"Viimeinen riitamme sai alkunsa, kun kerroin meneväni toivottamaan tyttärilleni hyvää yötä. Olimme uusioperhe - ja kaikki kolme tytärtäni nukkuivat sinä yönä samassa huoneessa. Kun palasin takaisin makuuhuoneeseen, vaimoni kysyi, olinko toivottanut hyvää yötä myös omalle esikoiselleni. Kun vastasin myöntävästi, hän ryntäsi ulos huoneesta huutaen, ettei voisi enää olla kanssani yhdessä. 

Tällöin ymmärsin, ettei hänen ikävä käytöksensä vanhinta tytärtäni kohtaan tulisi koskaan loppumaan."

Riita rahankäytöstä

"Olen erittäin säästäväinen, mutta ex-mieheni rakasti muun muassa uhkapelejä. Tiesin kolme vuotta kestäneen avioliittomme olevan ohi jo noin 6-12 kuukautta ennen kuin lähdin, sillä raha on aivan liian tärkeä asia avioliitossa, jotta siitä voisi olla täysin vastakkaiset näkemykset."

Riita kurinpidosta

"Mieheni oli pitkästä aikaa kotona, ja istuimme yhdessä ruokapöydän ääressä. Tyttäremme halusi alas - ja kuten useimmat taaperot, hän kiemurteli ja vääntelehti kunnes sai vapautettua itsensä syöttötuolista. 

Hänen irrottautuessa tuolista se kaatui hänen mukanaan, samoin hänen lautasensa. Mieheni nousi samantien seisomaan ja alkoi huutaa hänelle. 

Tuona iltana näin hänet viimeistä kertaa miehenä, jonka kanssa halusin viettää loppuelämäni yhdessä."

Lue myös: 8 asiaa, joita ei koskaan tulisi sanoa tekstiviestissä - katso

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat