Kuva: Shutterstock

Selvitä jo ensitreffeillä, haluaako hän jotain vakavaa - tarkkaile kolmea merkkiä

10.07.2018 20:45 - Iiro Myllymäki - Luettu 508 kertaa

Jos treffikumppani esittää syvällisiä kysymyksiä, hän todennäköisesti etsii vakavaa seurustelusuhdetta.

Ensitreffeissä on paljon jännitettävää, ja yksi jännityksen aiheuttajista voi olla se, että treffikumppanista ei etukäteen tiedä, mitä hän treffeiltä hakee. Onko hänen motiivinsa treffeihin pelkkä seksin saaminen vai mahtaako hän etsiä seuraa tositarkoituksella? Onneksi on olemassa merkkejä, jotka jo ensitreffeillä paljastavat, jos deittikumppani etsii jotain vakavaa. Elite Daily kysyi tällaisista merkeistä parisuhdeasiantuntija Susan Winteriltä ja psykoterapeutti LeslieBeth Wishiltä ja sai selville kolme asiaa, joita kannattaa tarkkailla.

1. Suora tunnustus

Jos treffikumppani sanoo suoraan heti kättelyssä, että hän etsii parisuhdetta, hänen sanaansa kannattaa luottaa. Parisuhde-ekspertti Winter uskoo, että vakavaa parisuhdetta hakevat ihmiset kertovat tarkoitusperistään heti ensimmäisillä treffeillä. Psykoterapeutti Wish puolestaan sanoo, että jos treffikumppani kertoo jo tietävänsä, mitä kumppanista etsii, hän todennäköisesti on miettinyt asiaa jo paljon ja olisi valmis asettumaan aloilleen parisuhteeseen.

2. Syvälliset kysymykset

Kun ihminen etsii parisuhdetta, hän pyrkii saamaan mahdollisimman paljon merkityksellistä tietoa mahdollisesta kumppanistaan. Tällöin ei riitä pelkkien pintapuolisten kysymysten esittäminen.

- Kun joku tosissaan etsii kumppania, hänen kysymyksensä menevät pintaa syvemmälle. He saattavat avata keskustelun kysymällä, onko sinulla sisaruksia ja missä vietit lapsuutesi, mutta keskustelu siirtyy lopulta elämänarvoihin ja tavoitteisiin, Winter sanoo.

Parisuhteen etsimisestä kielivät myös kysymykset siitä, mitä asioita treffikumppani pitää tärkeinä parisuhteessa ja mitä hän on oppinut mahdollisista edellisistä parisuhteistaan.

3. Hän kysyy, mitä sinä etsit

Jos treffikumppanisi haluaa itse vakavaa parisuhdetta, hän todennäköisesti kysyy sinulta, mitä sinä haet. Samalla kannattaa käydä keskustelu siitä, mitä parisuhde merkitsee teille ja miten käsityksenne hyvästä suhteesta mahdollisesti eroavat. Tapailulle on parempi pohja, jos molemmat ovat näiden suurten linjojen osalta yksimielisiä.

Sekä Winter että Wish ovat sitä mieltä, että jo ensitreffien perusteella voi hyvin saada tietää, hakeeko treffikumppani jotain vakavaa vai ei. Ei kuitenkaan kannata lukkiutua liian hanakasti tähän yhteen vaihtoehtoon, vaikka molemmat olisivatkin liikkeellä tositarkoituksella.

- Vaikka sinulla olisikin voimakas olo siitä, että olet nyt löytänyt sen oikean tyypin, on viisasta tutkia, miten hyvin pelaatte yhteen arkielämässänne, neuvoo Winter.

Lue myös: Hurmaa deittikumppani jo ensimmäisillä treffeillä - 9 kysymystä, jotka kannattaa kysyä

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat