Kuva: Shutterstock

Haluatko avioliittosi kestävän koko loppuelämän? 10 asiaa, jotka tulisi tehdä päivittäin

29.04.2018 17:15 - Senja Rapila

Avioliittoa ja parisuhdetta kannattaa vaalia.

Monet pienetkin asiat auttavat vahvistamaan suhdetta, ja Pop Sugar -sivusto on nyt listannut niistä kymmenen. Olipa kyse tuoreemmasta parisuhteesta tai pitkästä avioliitosta, nämä vinkit auttavat sinua luomaan kumppanisi kanssa vahvan suhteen.

Voit lukea asiat alapuolelta.

Anna anteeksi

Paras asia, jonka voit antaa rakastetullesi, on anteeksianto. Anna anteeksi päivittäin. Anna kumppanillesi anteeksi hänen virheensä ja epätäydellisyytensä. Kumppanisi ei  tule koskaan olemaan täydellinen.

Kosketa

Kosketuksen ei tarvitse olla kuumaa ja johtaa aina seksiin, mutta silti. Kosketa päivittäin kumppaniasi. Halaile, suutele. Pidä kädestä kiinni tai hiero selkää.

Hyväksy

Hyväksyminen antaa kumppanillesi tilaa tehdä omia virheitään, kuten unohtaa tiskauksen tai sanoa asioita, joita hän ei välttämättä tarkoita. Hyväksyminen tarkoittaa sitä, että vaikka hän tekisikin virheitä, arvostat ja rakastat häntä silti. 

Pienet eleet

Tee pieniä tekoja kumppanillesi, oli se kahvin keittämistä tai sängyn petaamista. Myös kehut ovat pieniä asioita, joilla on suuri vaikutus parisuhteen onnellisuuteen.

Suutele

Suutele kumppaniasi päivittäin. Se lähentää teitä.

Kuuntele

Kuunteleminen voi olla vaikeinta, mutta kuuntele kumppaniasi myös silloin kun et haluaisi. Kysy kysymyksiä ja kuulumisia häneltä päivittäin. Vaikka hän ei sanoisikaan suoraan mitään, kuuntele silti. Saatat huomata tai kuulla asioita, mitä et välttämättä haluaisi, mutta se on silti tärkeää.

Luovu teknologiasta

Laita puhelimet, tabletit ja tietokoneet pois ja keskity välillä kumppaniisi täysillä. Keskustelkaa, naurakaa ja hellikää toisianne. Älkää antako minkään häiritä teidän hetkiänne.

Kysy

Kysy kumppaniltasi päivittäin hänen voinnistaan, vaikka hän ei olisikaan puhelias tyyppi. Pelkästään se, että olet kysynyt hänen vointiaan ja kuulumisiaan, saa hänelle hyvän mielen. Tieto siitä, että joku välittää sinusta, on kaikista tärkeintä.

Pyydä anteeksiantoa

Jos onnistut loukkaamaan kumppaniasi jollain pienelläkin tavalla, pyydä häneltä anteeksi. Myönnä olevasi epätäydellinen ja tajua itse omat virheesi. Ole rehellinen itsellesi siitä, millainen olet ja mikä tekosi loukkasi kumppaniasi.

Pidä huolta itsestäsi

Pidä huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistasi. Tiedosta omat ongelmasi, millaisia tahansa ne ovatkaan, ja tee töitä niiden eteen. Kun huolehdit omasta hyvinvoinnistasi, olet parmpi kumppani omalle rakkaallesi. Jos et huolehdi itsestäsi, et voi huolehtia kumppanistasikaan.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Milloin avioliitto on onnellisimmillaan? Tuore tutkimus selvitti

Lue myös: 7 haitallista käytösmallia, jotka tekevät hallaa parisuhteellesi – ethän sorru?

Lue myös: Miksi avioliitot päättyvät niin usein eroon? Kuusi syytä, jotka voivat pilata avioliittosi

Kilpailut

Uusimmat