Kuva: Shutterstock

Vastarakastunut huomio: Kysy itseltäsi 5 tärkeää kysymystä ennen vakavaan suhteeseen ryhtymistä

05.02.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Jos tunnet ylpeyttä kumppanistasi ja uskallat olla hänen edessään täysin oma itsesi, on mahdollista, että hän on sinulle Se Oikea.

Rakastuminen on usein yksi merkittävimmistä asioista elämässämme. Vaaleanpunaisten tunteiden huumasta huolimatta tulisi malttaa ottaa aikaa myös itselleen ja omille toiveilleen, ennen uuteen parisuhteeseen ryhtymistä.

Thought Catalog kokosi yhteen viisi kysymystä, joita kannattaa pohtia itsekseen ennen vakavaan suhteeseen siirtymistä.

1. Pystytkö puhumaan hänen kanssaan ihan kaikesta?

Olipa kyse sitten uuden pikaruokapaikan aterioiden hehkuttamisesta tai pahimpien pelkojesi puhumisesta, tunnet, että voit aina ottaa yhteyttä deittikumppaniisi – oli vuorokauden aika mikä tahansa. Myös se, että et pelkää hänen tuomitsevan sinua mistään, on hyvä merkki vakavaan parisuhteeseen siirtymisen kannalta.

2. Kaipaatko häntä, vaikka olisitte juuri viettäneet illan yhdessä?

Voit kysyä itseltäsi myös; huomaatko kaipaavasi säännöllisesti läheisyyttä ja keskusteluja hänen kanssaan?

Jos vastaus on kyllä, on selvää, että nautit hänen seurastaan ja haluat viettää myös tulevaisuudessa mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Tässä tilanteessa voi olla oikea aika viedä suhde seuraavalle tasolle.

3. Voitko olla täysin oma itsesi hänen seurassaan?

Hyvä merkki on myös se, että olosi on turvallinen ja rentoutunut, etkä koe tarvetta pitää kulissia yllä tai salailla noloina pitämiäsi piirteitä itsessäsi.

4. Tunnetko ylpeyttä hänestä ja hänen saavutuksistaan?

Tästä voi kertoa esimerkiksi se, että esittelet hänet mielelläsi perheellesi ja ystävillesi. Haluat myös kannustaa rakastasi kohti hänen tavoitteitaan ja pysyt tukena myös vastoinkäymisten hetkellä.

5. Luotatko häneen?

Luottamus on vakavan parisuhteen yksi tärkeimmistä perustoista. Luottamuksen kumppania kohtaan voi paljastaa pelkästään se, että et tunne tarvetta selata hänen sosiaalisen median profiilejaan läpi mustasukkaisena.

Hyvä merkki on myös se, jos et heti huolestu ja ryhdy vainoharhaiseksi tilanteissa, joissa et saa välittömästi kumppaniasi kiinni esimerkiksi puhelimitse. Et koe tarvetta istua ja odottaa kotona rakkaasi saapumista kotiin, vaan ymmärrät oman ajan merkityksen myös parisuhteessa eläessänne.

Lue myös: Miten seurustelun alkuaika eroaa pitkän suhteen arjesta? 5 hulvatonta totuutta

Lue myös: Unohtiko ystäväsi sinut alettuaan seurustelemaan? 5 keinoa, joiden avulla selvitä

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat