Kuva: Pixabay

Yleisin syy erolle saattaa yllättää - ei liity mitenkään pettämiseen

17.01.2018 17:15 - Reija Saarinen

Yllättävää kyllä, raha on suuressa roolissa tässä asiassa.

Daily Star uutisoi brittitutkimuksesta, jossa selvitettiin yleisimpiä syitä erolle. Vaikka voisi hyvin kuvitella, että useimmiten syynä on rakkauden loppuminen tai sivusuhde, ei näin kuitenkaan ole. Näyttää nimittäin siltä, että rahariidat ovat usein syypäitä erolle.

Tutkimukseen osallistuneista jopa kolmannes kertoi, että raha aiheuttaa ongelmia heidän parisuhteessaan. Ongelmia tuovat rahankäyttö, mutta myös kasaantunut velka, joka saattaa aiheuttaa myös psykologisia ongelmia.

- Taloudellisilla ongelmilla voi olla karuja seurauksia mielenterveydelle. Huoli raha-asioista saattaa johtaa ahdistukseen sekä stressiin, mikä puolestaan saattaa saada ihmisen tekemään vääriä päätöksiä rahan suhteen, tutkijat kertovat.

Sen sijaan itsensä vertaaminen muihin saattaa aiheuttaa suuriakin ristiriitoja suhteessa.

- Kun ihminen vertaa itseään muihin, saattaa tuntua, että elämästä puuttuu jotain. Etenkin lomat ja muut sellaiset ovat omiaan aiheuttamaan kinaa. Me kun elämme todella materialistisessa maailmassa.

Onneksi tähänkin ongelmaan on tarjolla ratkaisuja. Tutkijat kehottavat tekemään esimerkiksi kuukausittaisen budjetin, johon on laskettu kaikki tarpeellinen. Näin talous pysyy tasapainossa ja myös säästäminen helpottuu.

Tutkijat myös muistuttavat, että rahasta pitää voida puhua. Sen ei saisi olla suhteessa tabu.

Lue myös: 8 yleistä uskomusta pettämisestä, jotka eivät todella pidä paikkaansa

Lue myös: Pettäminen saattaa kulkea geeneissä

Lue myös: Tutkimus vahvistaa: Jos pettää kerran, pettää uudelleen!

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat