Kuva: Fotolia

Kestääkö suhde vaikeatkin ajat? Asiat, joista sen tietää

24.11.2017 11:45 - Anna Hopi - Luettu 493 kertaa

Luota omiin tuntemuksiin ja kokemuksiisi aikaisemmista parisuhteista.

Hyvän parisuhteen löytäminen on onnellinen asia, joka voi parantaa ihmisen elämänlaatua huomattavasti. Moni rakastunut saattaa kuitenkin pelätä ja miettiä ahdistuksissaan, kestääkö rakkaus kaiken. Your Tango -sivuston mukaan epävarmuuksien noustessa pintaan ihmisen on hyvä luottaa omiin tunteisiinsa.

Lue alta viisi asiaa, joiden perusteella pystyt päättelemään, kestääkö suhteesi vaikeatkin ajat.

1. Luota tuntemuksiisi.

Jos sinusta tuntuu suurimman osan ajasta suhteessa siltä, että kaikki on epävarfmaa. Et ole yliherkkä, epävarma, tarvitseva ja järjetön suurimman osan ajasta. Ihminen usein sanoo itselleen näitä asioita, koska haluaa työntää negatiiviset asiat pois mielestään. Seuraavan kerran, kun tunnet epävarmuutta suhteesta, keskustele kumppanin kanssa suoraan asiasta.

2. Sinun pitäisi pystyä luottamaan toiseen.

Ihmissuhteiden perusta rakentuu sille pohjalle, että uskot, että ihmiset tekevät sen, mitä he sanovat. Jos kumppanisi jättää sinut roikkumaan löysässä hirressä, tulee paikalle myöhään tai jättää tulematta sovittuihin tapaamisiin. Jokaiselle tulee vastaan niitä päiviä, jolloin asiat eivät ole kontrollissa, mutta suurimman osan ajasta kumppanisi tulisi olla luotettava.

3. Luota intuitioosi.

Onko sinulla koskaan ollut jotain tiettyä tuntemusta jostain ihmisestä, mutta olet sitten järkeillyt, ettei tuntemuksissasi ole järkeä. Kun rakastumme toiseen ihmiseen, haluamme uskoa hänestä hyvää. Tiedämme syvällä sisimmässämme, että kaikki ei ole hyvin, mutta annamme romanttisen tunteen viedä. Pysähdy kuuntelemaan, mitä intuitiosi ja oma sisäinen äänesi sanoo.

4. Luota kokemuksiisi.

Kokemus ihmisistä kertoo tärkeitä asioita. Jos näet kumppanin sanovan yhtä ja toimivan toisin kerta toisensa jälkeen, voit alkaa puhua asioista kokemuksen rintaäänellä. Sinun tulisi tuntea olosi turvalliseksi elämänkumppanin vierellä.

5. Mieti, mistä epävarmuus kumpuaa?

Jos koet epävarmuutta suhteessa partneriisi, puhu asiasta hänelle ja mieti, tunnetko olosi paremmaksi sen jälkeen. Tietynlaisia epävarmuuden tunteita tulee käsitellä omassa rauhassaan, mutta jos koet jatkuvaa hämmennystä suhteessa kumppaniin, ota asia puheeksi. Kumppanin välittävä ja rakastava suhtautuminen usein pyyhkii epävarmuuden tunteen mennessään.

Lähde: Your Tango.

Lue myös: Kolme käytösmallia, jotka tuhoavat parisuhteen - ethän syyllisty?

Lue myös: Oletko valmis vakavaan parisuhteeseen hänen kanssaan? Kysy itseltäsi 7 kysymystä, niin tiedät

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat