Kuva: Fotolia

Kuinka kauan sinun tulisi pysyä sinkkuna ennen uuden suhteen aloittamista? Asiantuntija vastaa

17.11.2017 13:45 - Katariina Auvinen

Ennen uuden parisuhteen aloittamista olisi tärkeää ottaa aikaa itselle.

Eron hetkellä ei tee mieli varmasti heti ajatella uutta parisuhdetta. Moni on varmasti kuullut neuvon, että olisi hyvä ottaa aikaa itselle ennen uuden suhteen aloittamista. Elite Daily -julkaisu haastatteli parisuhdeasiantuntija, Nora DeKeyseriä. DeKeyser on sitä mieltä, että jokaisen tulisi ottaa aikaa itselleen parisuhteen päättymisen jälkeen. Suuntaaminen suuna päänä seuraavaan suhteeseen ei vie uutta suhdetta kestävälle pohjalle. 

DeKeyser kertoo, että voit tuhota upean parisuhteen sillä, että ryntäät nopeasti uuteen suhteeseen. Asiantuntijan mukaan ihminen vie helpommin edellisen suhteen "painolastin" uuteen suhteeseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että ihminen ottaa itselleen aikaa, jotta ajatukset selkiytyvät ja elämä tasapainottuu. 

Jokainen, joka on eronnut pitkästä parisuhteesta tietää, että ero vie mennessään pienen palan oman identiteettiä. 

- Tutki itseäsi ja ota selvää siitä, kuka oikeasti olet. Näin pääset rakentamaan terveen itsetunnon, DeKeyser neuvoo. 

Asiantuntija ei voi kertoa tarkkaa aikaa, jolloin itsetuntosi on rakentunut takaisin. DeKeyserin mukaan yhdestä kysymyksestä tiedät, milloin aika uudelle parisuhteelle olisi täydellinen. 

- Jos olet rehellinen itsellesi ja mietit täydentäisitkö uudella parisuhteella menettämääsi, et ole valmis. Sen sijaan jos olet onnellinen ja tasapainoinen omassa elämässä, olet valmist, DeKeyser neuvoo. 

Jos et ole aivan varma, milloin olet valmis suhteeseen, asiantuntija kertoo toisen niksin. 

- Heti kun heräät, tarkastele millainen olo sinulla on. Se kertoo yleensä melko rehellisesti tuntemuksesi. Jos ensimmäiseksi herätessäsi ajattelet entistä kumppaniasi, se on selkeä merkki siitä, ettet ole valmis. 

Toinen varma merkki siitä, että olet pääsemässä yli entisestä puolisostasi, on asiantuntijan mukaan vertaaminen. Lakkaat vertaamasta treffikumppaneitasi entiseen puolisoosi. 

Lue myös: Onko suhteenne luotu kestämään? 3 selvää merkkiä, joista tiedät

Lähde: Elite Daily

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat