Kuva: Fotolia

Älä pakota kumppania puhumaan murheistaan - saattaa vahingoittaa suhdetta

15.11.2017 21:15 - Senja Rapila

On hyväksyttävää kysyä haluaisiko kumppanisi puhua asiasta, mutta jos hän kieltäytyy, ei häntä tulisi painostaa.

Uskomme usein, että parisuhteessa läheisyyden merkki on se, että  pystyy puhua kumppaninsa kanssa ihan mistä tahansa, hyvästä tai pahasta. Joskus kuitenkin se, mitä sinun ei tulisi tehdä suhteessa, on yrittää saada kumppaniaan puhumaan mieltä painavasta asiasta.

Jos kumppanisi käy läpi jotain vaikeaa elämässään, mistä hän ei haluaisi mielellään puhua edes sinun kanssasi, ei puhumisen pakottaminen ole tässä tilanteessa minkäänlainen ratkaisu. Joillekin ihmisille tunteista ja ajatuksista puhuminen ei vain ole se tapa, millä he käsittelevät ne.

Ihmiset, jotka eivät halua puhua kumppaninsa kanssa tietyistä asioista, saattavat pitää sitä heikkouden tai haavoittuvaisuuden merkkinä, jota he eivät haluaisi varsinkaan kumppanilleen näyttää, parisuhdeterapeutti Jane Greer kertoo. He voivat myös tuntea olonsa epävarmoiksi, jos he eivät ole vielä keksineet itse ratkaisua vaivaavaan asiaan.

Jokaisella oma keino käsitellä murheitaan

Meillä kaikilla on omanlaiset tapamme selvitä stressistä tai surusta: jotkut meistä menevät kävelylle, kirjoittavat päiväkirjaa, kuuntelevat musiikkia tai viettävät vaihtoehtoisesti aikaa yksin.

On hyväksyttävää kysyä haluaisiko kumppanisi puhua mieltä painavasta asiasta, mutta jos hän kieltäytyy, ei häntä tulisi painostaa.

Silloin jos yritämme painostaa kumppaniamme kertomaan meille mieltä vaivaavasta asiasta, ajatuksella että voisimme auttaa, ajatus on ihana, mutta se vie kumppanisi ajatukset pois itse ratkaistavasta tai käsiteltävästä ongelmasta. Silloin kumppanisi huomio kiinnittyy enemmän sinuun ja siihen paineeseen, että hänen tulisi avautua sinulle, vaikka hän ei sitä haluaisi. Silloin et kunnioita kumppanisi yksityisyyttä.

Niin pitkään kun kumppanisi käsittelee asioita terveellä tavalla, älä loukkaannu tai huolehdi siitä, ettei hän kerro sinulle murheitaan. Keskity mieluummin olemaan fyysisesti läsnä: halaa häntä, pidä häntä kädestä tai silittele hänen kasvojaan. Näytä rakkautta ja kerro siten, että olet hänen tukenaan. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Koko loppuelämän kestävän suhteen tunnistaa useista merkeistä - toteutuuko sinun suhteessasi?

Lue myös: Nyt se on todistettu - nukkumaan ei kannata mennä vihaisena

Lue myös: Pienet asiat, joilla teet naisen onnelliseksi - lue 10 kohdan lista

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat