Kuva: Fotolia

Tavat, joista kannattaa pyrkiä eroon ennen avioliittoa - tekee liitosta kestävämmän

14.11.2017 10:45 - Reija Saarinen

Muutamia asioita kannattaa itsessään ja suhteessaan muuttaa ennen kuin solmii avioliiton.

Avioliitto on suuri askel parisuhteessa. Siksi siihen ei kannata rynnätä suin päin, vaan sitoutumisesta tulee olla valmis.

Tämän lisäksi on olemassa muutamia sellaisia tapoja, joista todellakin kannattaa pyrkiä eroon ennen kuin purjehtii avioliiton satamaan. Huffington Postin mukaan näiden pienten muutosten tekeminen auttaa asiantuntijoiden vahvistamaan suhdetta ja tekee siitä kestävämmän.

1. Älä odota, että kumppanisi osaa lukea ajatuksesi. Pidä siis huoli, että kerrot mitä päässäsi liikkuu ja mitä oikeasti halua. Kommunikointi on suhteessa suunnattoman tärkeää, sillä kukaan ei voi ymmärtää toista, jos asioista ei oikeasti puhuta.

2. Älä yritä tehdä kumppaniasi mustasukkaiseksi. Hyvässä liitossa tulee olla luottamusta sekä kunnioitusta toista kohtaan.

3. Älä kyseenalaista kumppanisi rakkautta. Jos kumppanisi sanoo rakastavansa sinua, usko se. Turha kyseenalaistaminen vain rikkoo suhteen.

4. Yrittäkää päästä eroon rutiineista ja antakaa suhteessanne mahdollisuus myös yllätyksellisyyteen.

5. Älä ole suhteessa puhelimesi, vaan kumppanisi kanssa. Pidä huoli siitä, että olette myös kaksin, eli niin, että puhelin ei ole kummankaan kädessä. Puhukaa, kuunnelkaa ja olkaa oikeasti läsnä.

6. Jatkuvaa utelua ei kannata harrastaa suhteessa. Jokaisella on oikeus myös omaan aikaan, ja jos koko ajan joutuu kertomaan missä on ollut ja kenen kanssa, käy se suhteen päälle. Antakaa siis toisillenne tilaa, ja molemmat voivat olla onnellisia.

Lue myös: Onnistunut avioliitto vaatii työtä - viisi syytä, jotka voivat ajaa avioeroon

Lue myös: Kestävän avioliiton salaisuus selvitettiin: Vain yhdellä asialla merkitystä?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat