Kuva: Fotolia

Oletko valmis uuteen suhteeseen? Merkit, joista tiedät

18.09.2017 22:15 - Reija Saarinen

Uuteen suhteeseen ei kannata kiirehtiä. Tärkeintä on, että on itse siihen valmis.

Ero ei ole koskaan helppo. Se saa aikaan suuria tunteita ja voi viedä aikaa, ennen kuin on surunsa käsitellyt.

Mutta mistä sitten tietää, että onko valmis uuteen suhteeseen? On olemassa muutamia selkeitä merkkejä, kuten se, että ei enää vertaile eksäänsä muihin. Mutta mitä muita merkkejä kannattaa itsessään tarkkailla, sen näet alta.

1. Et ole enää vihainen

Ero nostaa usein esiin erilaisia tunteita. Yksi niistä on viha, etenkin jos suhde on päättynyt huonoissa merkeissä. Kun ihminen on käsitellyt tunteitaan ja alkaa olla sinut uuden elämänsä kanssa, hälvenee myös vihan tunne.

Ennen sen poistumista uutta suhdetta ei kannata aloittaa, sillä siihen keskittyminen tuskin on kokonaisvaltaista.

2. Et vertaa muita eksääsi

Kun ihminen osaa katsella ihmisiä ihmisinä, eikä vain vertaa tätä entiseen kumppaniinsa, on hän valmis uuteen suhteeseen. Jos vertailua tapahtuu koko ajan, on selvää, että tunteita on edelleen.

3. Olet nauttinut sinkkuudesta

Kun ihminen on oppinut nauttimaan sinkkuudestaan ja yksinolosta, on hän vasta sitten valmis uuteen suhteeseen. On tärkeää, että ei hypätä vain toisesta suhteesta toiseen, sillä tällöin monet tunteet saattavat jäädä käsittelemättä.

On myös todella tärkeää, että ihminen osaa olla yksin. Siksi yksinäisyyttä ei kannata pelätä. Se antaa ihmiselle mahdollisuuden tutkiskella itseään ja omia tunteitaan.

4. Olet oma itsesi

Kun ihminen on täysin oma itsensä, voi hän etsiä rakkautta. On selvää, että suhde vaikuttaa ihmiseen aina, mutta sen päätyttyä on tärkeää löytää taas itsensä ja omat intohimonsa.

5. Sinulla on tunteita

Uuteen suhteeseen kannattaa rynnätä vasta sitten, kun oikeasti pelissä ovat aidot tunteet. Pelkästään yksinäisyyttä ei saa pitää syynä uuden suhteen aloittamiselle. Tunteiden on oltava aitoja, jotta suhde voi kehittyä hyväksi.

6. Osaat luottaa

Ero saattaa tuhota luottamuksen hetkellisesti. Mutta kun ihminen uskaltaa luottaa jälleen rakkauteen, on hän valmis uuden suhteen rakentamiseen.

7. Et enää haikaile

Mitä jos -kysymys nousee mieleen usein heti eron jälkeen. Jossittelu on alussa ihan ok, mutta siitä on tärkeää päästä myös eroon. Kun ihminen ei enää mieti sitä, mitä olisi voinut olla, on hän valmis uuteen suhteeseen.

8. Olet aidosti onnellinen hänen puolestaan

Kun ihminen voi aidosti olla onnellinen entisen rakkaansa onnesta, on hän päässyt eteenpäin. Jos eksän näkeminen uuden kumppanin kanssa, saa aikaan vain onnentunteita, on oikea aika siirtyä myös itse eteenpäin.

Lue myös: Rankka ero takana? 5 asiaa, jotka vaikeinkin sydänsuru opettaa

Lue myös: Tuore ero takana? 10 asiaa, jotka jokaisen tulisi oppia sinkkuna ollessaan

Lähde: LovePanky

Kilpailut

Uusimmat