Kuva: Fotolia

Etsitkö eron jälkeen uutta rakkautta? Varmista 4 tärkeää asiaa ennen suhteeseen ryhtymistä

24.07.2017 18:45 - Emmi Moilanen

Eron jälkeen on hyvä opetella tunnistamaan miltä tasapainoinen parisuhde todella näyttää.

Parisuhteen päättyminen on vaikeaa aikaa, ja eron jälkeen tuntuukin usein siltä kuin olisi täysin uuden elämänvaiheen alussa. Eron aiheuttamia surun tunteita saattaa kuitenkin olla vaikeaa käsitellä yksin ilman parisuhteen tuomaa tukea. Tämän takia olisikin hyvä kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, mistä syistä uutta suhdetta on ryhtynyt etsimään.

MindBodyGreen-sivusto listasi asiat, joista jokaisen tulisi varmistua ennen uuteen parisuhteeseen ryhtymistä.

1. Varmista, että ryhdyt parisuhteeseen oikeista syistä

Eron jälkeen on täysin normaalia, että olo voi tuntua surulliselta hyvin pitkäänkin. Anna itsellesi aikaa ja tutki tunteitasi sekä eron aiheuttamia ristiriitoja. Tämä on parasta, mitä voit myös tulevaisuuden parisuhteitasi ajatellen tehdä.

Yksin oleminen ja surutyön tekeminen voi tuntua haastavalta ilman kumppanin tukea. Ennen uuteen suhteeseen ryhtymistä varmista, että olet käsitellyt eroa entisestäsi riittävän kauan yksin, etkä hae uudesta kumppanistasi vain hetkellistä lohdutusta ja tukea.

2. Opettele rakastamaan itseäsi enemmän kuin koskaan aikaisemmin

On täysin totta, että ensin tulisi osata rakastaa itseään ennen kuin ryhtyy uuteen parisuhteeseen. Viehätymme nimittäin usein henkilöistä, jotka kohtelevat meitä samanarvoisesti kuin kohtelemme itseämme. Jos aidosti uskot, ettet ansaitse tulla rakastetuksi, vaarana on, että ajaudut ennen pitkää parisuhteeseen, jossa kumppani ei arvosta sinua riittävästi.

Eron jälkeisissä tunnelmissa olisi siis hyvä kiinnittää huomiota siihen, että osaa rakastaa myös itseään ja kokee olonsa hyväksi niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla.

3. Opettele tunnistamaan, miltä tasapainoinen parisuhde näyttää

Jos olet eronnut pitkästä suhteesta, on mahdollista, että rakennat kuvan ideaalista parisuhteesta entisen suhteesi perusteella. Saatat siis huomata etsiväsi entisen rakkaasi piirteitä myös uusista deittikumppaneistasi.

Tässä kohtaa olisikin erityisen tärkeää pysähtyä pohtimaan, oliko edellinen suhteesi todella tasapainossa, ja mitkä syyt ajoivat teidät entisesi kanssa eroon. Jos tunsit olosi suhteessa onnettomaksi, on mahdollista, että sinun tulisi nyt punnita tarkkaan sitä, mitä tasapainoinen ja terve parisuhde todella tarkoittavat.

MindBodyGreen-sivuston artikkelissa todetaan, että hyvä parisuhde alkaa usein hitaasti. Luottamus ja läheisyys syntyvät vakaan henkisen yhteyden myötä, joka puolestaan rakentuu ensin hyvien ystävysten välille. Kaveruus voikin siis olla erinomainen lähtökohta myös parisuhteelle.

4. Pidä hauskaa

Kun päätät aloittaa deittailun uudelleen, asennoidu treffailuun vakavamielisyyden sijaan kuin seikkailuun. Valmistaudu henkisesti kohtaamaan myös uusia pettymyksiä, mutta muista ennen kaikkea pitää hauskaa ja luottaa siihen, että asiat järjestyvät omalla painollaan.

Deittaillessa opit yhä paremmin tunnistamaan sen, mitä etsit tulevalta kumppaniltasi sekä tapaat samalla runsaasti uusia tuttavuuksia ja koet erilaisia kokemuksia. Treffaillessa on ennen kaikkea mahdollisuus tutkailla omia tunteitaan, sekä tutustua samalla aivan uudenlaiseen elämänvaiheeseen.

Lue myös: Seksiä ensitreffeillä? Miesten ja naisten mielipiteissä raju ero uuden tutkimuksen mukaan

Lue myös: Valheet, joita ihminen kertoo itselleen eron jälkeen - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Paljon puhuvat merkit, jotka kertovat eron olevan pian edessä

Lähde: MindBodyGreen

Kilpailut

Uusimmat