Kuva: Fotolia

Eikö deittailu tunnu tuottavan tulosta millään? 7 tapaa, joista tulisi luopua välittömästi

22.07.2017 14:15 - Emmi Moilanen

Ensimmäisten treffien jälkeen ei tulisi vielä haaveilla häistä ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Deittailu ja uusien ihmisten tapaaminen on jännittävää erityisesti silloin, kun tietää olevansa valmis sitoutumaan vakavaan parisuhteeseen. Aina kumppania ei ahkerasta etsinnästä huolimatta kuitenkaan tunnu löytyvän ja on mahdollista, että rajoitat tietämättäsi itse uuden onnen löytymistä.

MindBodyGreen-sivusto listasi yleisimmät sudenkuopat, jotka voivat olla esteenä rakkauden löytämiselle.

1. Tuomitset deittikumppanisi liian hatarin perustein

Lähes jokainen deittailija sortuu joskus tuomitsemaan uuden tuttavuuden turhan hatarin perustein. Pelkästään ensikohtaamisen perusteella ei tulisi muodostaa lopullista mielipidettä ihmisestä. Jos koit viihtyväsi treffeillä, älä anna deittikumppanin harrastuksen, tatuoinnin tai musiikkimaun vaikuttaa päätökseesi seuraavien treffien sopimisesta.

2. Suunnittelet yhteistä tulevaisuutta jo ensimmäisten treffien perusteella

Jos saat itsesi usein kiinni suunnittelemasta häitä jo ensimmäisten treffien perusteella, ota askel taaksepäin ja yritä kohdistaa huomiosi pelkästään ensimmäiseen tapaamiseenne.

Keskittymällä nykyisyyteen olet vastaanottavaisempi uuden tuttavuuden todellisille luonteenpiirteille ja kiinnostuksenkohteille sen sijaan, että eläisit vain mielikuvissa, jotka olet ehtinyt hänestä jo luomaan.

3. Et ole varma mitä etsit

Vakavaa parisuhdetta etsiessäsi on hyvä ensin varmistua siitä, mitä todella olet etsimässä. Kun tiedät mitä haluat, vältyt todennäköisemmin myös haaskaamasta aikaasi huonoihin deitteihin. Tällä keinolla tulet sopineeksi tapaamisia vain sellaisten ihmisten kanssa, joita jo lähtökohtaisesti pidät kiinnostavina ennen ensimmäisiä treffejä.

4. Et kuuntele tunteitasi

Vaikka treffeillä saatu huomio tuntuu usein itsetuntoa hivelevältä, on tärkeää kuitenkin muistaa kuunnella tunteitaan. Jos tiedostat jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen, että sinulla ja uudella tuttavuudella ei todennäköisesti ole yhteistä tulevaisuutta, on parempi kertoa tämä myös heti deittikumppanillesi.

5. Et halua myöntää itsellesi, että välillänne ei ole kipinää

Vaikka treffikumppanisi vaikuttaisi ”paperilla” kaikin puolin hyvältä, on silti mahdollista, että et tunne välillänne riittävästi kipinöintiä. On turha roikkua tapailusuhteessa, joka ei saa molemmille osapuolille perhosia vatsanpohjaan.

6. Vertailet deittiäsi entisiin kumppaneihisi

Deittailun perimmäinen idea on tavata uusia ihmisiä ja hankkia uusia kokemuksia. On siis parempi aloittaa puhtaalta pöydältä ja suhtautua uuteen tuttavuuteen avoimin mielin ilman, että vertailet häntä välittömästi entisiin kumppaneihisi.

Menneessä eläminen voi estää uuden parisuhteen muodostumisen. Lisäksi on hyvä tehdä itsellesi selväksi, että et vahingossa etsi deittikumppaneistasi täsmälleen samoja piirteitä kuin entisestä rakkaastasi. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, jos ero on tapahtunut siitä syystä, että olitte entisen kumppanisi kanssa liian erilaisia ihmisiä.

Lue myös: Mistä tiedät, että ensitreffit menivät pieleen? 10 selvää merkkiä

Lue myös: Haaveissa toiset treffit? 9 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Lähde: MindBodyGreen

Kilpailut

Uusimmat