Kuva: Fotolia

Älä koettele parisuhteen kestävyyttä - puhelimen jatkuva käyttö heikentää suhteen laatua

14.06.2017 23:15 - Senja Rapila

Tutkimusten mukaan puhelin voi olla todella vaaraksi parisuhteen hyvinvoinnille.

Kumppanin huomiotta jättäminen puhelimen takia on asia, joka voi ajaa hyvänkin parisuhteen nopeasti karikolle. Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa summataan, että puhelinta kumppanin seurassa näpyttelevät ihmiset laittavat suhteensa ehkä tietämättään heikolle jäälle.

Tutkijat kertovat, että 70 prosenttia 143 vastaajasta kokivat, että heidän kumppaninsa puhelin häiritsi heidän parisuhdettaan.

- Matkapuhelimen läsnäolo ja sen käyttäminen kasvavat jatkuvasti, aiheuttaen sen, että rajasta työmme ja muiden kiinnostuksen kohteiden, ja romanttisen suhteen välillä tulee jatkuvasti häilyvämpi, tutkimusta johtanut tohtori James Roberts kirjoittaa tiedotteessaan.

Robertsin mukaan tuloksena on se, että kun puhelimen käyttö lisääntyy suhteessa, toisen huomiotta jättämisestä tulee välttämätöntä, jolloin suhteen laatu kärsii. Kumppani saattaa tuntea riittämättömyyden tunnetta, ja yhteys välillänne voi heikentyä.

Joten kun olet kumppanisi kanssa, laita hetkeksi puhelin pois ja keskittykää vain toisiinne. Vaikka se tuntuisikin pitkässä suhteessa "tylsältä", kannattaa yhteiseen laatuaikaan panostaa.

Tutkijat ovat myös aiemmin selvittäneet varman keinon, jolla parisuhteen saa vahvemmaksi. Voit lukea aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Metro

Lue myös: Syy väsymykseen ja kiukkuisuuteen - ja kuinka päästä siitä eroon

Lue myös: iPhone-käyttäjä: Puhelimessasi on ominaisuus, joka on saattanut jäädä sinultakin huomaamatta

Kilpailut

Uusimmat