Kuva: Mikko Räsänen

Juha Tapiota kehotettiin vaihtamaan artistinimeään: "Minua nauratti koko asia"

13.06.2018 16:45 - Senja Rapila - Luettu 732 kertaa

Suomalaistähden nimi ei miellyttänyt aikoinaan radiopomoja.

Artistisuosikki Juha Tapio, 44, on tätä nykyä yksi Suomen tunnetuimmista artisteista, mutta vuonna 2001 monet suomalaiset eivät vielä tienneet tähden olemassaolosta.

Juha Tapio kertoo Iskelmälle, että hänen ensimmäistä sinkkuaan tarjottiin radioille vuonna 2001. Musiikkialan ihmiset pitivät kappaleesta, mutta eivät kuitenkaan tarinan mukaan innostuneet erityisemmin artistin nimestä.

- Silloin tuli palautetta, että eikö tämän artistin nimeä voisi vaihtaa. Että sille pitäisi keksiä joku toinen taiteilijanimi, hän kertoo juontaja Satu Kotoselle.

- Oikeasti oli sanottu, että hyvä biisi, mutta jätkän pitäisi keksiä joku toinen nimi!

Kommentit eivät kuitenkaan musamiestä hetkauttaneet.

- En sitten ruvennut miettimään mitään, vaan minua nauratti se koko asia. Kyllä levy-yhtiössäkin oltiin vähän huvittuneita tästä. Ne olivatkin vastanneet sinne, että vaikea sitä nimeä on lähteä vaihtamaan, kun se on oikeasti sen artistin nimi!

- Ajattelin, että jos se nyt on siitä kiinni eikä kelpaa, niin sitten ei.

"Olen ollut naiivi ja sinisilmäinen"

Haastattelussa tulee puheeksi myös Arttu Wiskarin saamat palautteet levy-yhtiöiltä. Wiskari kertoi aikoinaan Apu-lehdelle haastattelussa levy-yhtiön puolelta tulleista ulkonäkötoivomuksista. Warner-levy-yhtiön pomo Asko Kallonen oli esittänyt aikanaan Wiskarille toiveen, ettei tämä laihduttaisi liikaa. Ylipainon oli katsottu olevan yksi osa Wiskarin kansanmiesimagoa.

Juha Tapio myöntää, että on ollut myös uransa alkuaikoina hyvin sinisilmäinen. Hän on kuitenkin onnistunut pitämään musiikin omanlaisenaan, vaikka ennakkoluuloilta ei olekaan vältytty.

- Olen ollut niin naiivi ja sinisilmäinen, kun olen lähtenyt tekemään musiikkia. Onneksi olen ollut silleen vähän hölmö, että sitten olen myös saanut olla se kuka olen ja tehdä sitä mitä teen, hän kertoo.

- Vasta tässä uran varrella on tajunnut jotain sellaisia ennakkoluuloja mitä minuakin kohtaan on ollut, että ei minuakaan joka paikkaan ole hyväksytty ja se on tuntunut vähän pahaltakin joskus. Toisaalta sitten kun on saanut omana itsenään tehdä sitä sillä tavalla kun haluaa, tuntuu että sitten on saanut tehdä kuitenkin pitkän ja aika lailla sellaisen uran, että ihan sama jos joku katsoo vinoon jostakin.

Lue myös: Pate Mustajärvi teki ylistyslaulun naisille: "Suomen leijona on nainen"

Lue myös: Sannin uutuuskappale sai fanit innostumaan: "Tämän kesän hitti"

Lue myös: Ellinoora uskoo, että filtterit estävät rakkauden syntymisen: "Oletetaan toisen lukevan ajatuksia"

Kilpailut

Uusimmat