Kuva: Mikko Räsänen

Suvi Teräsniska naurattaa ystäviään huulenheitolla: "Minulla on ronski huumorintaju"

04.12.2017 11:15 - Anna Hopi

Laulaja sanoo ammentavansa musiikkiinsa tunnetta muistelemalla elämänsä vaikeita hetkiä.

Suvi Teräsniska tunnetaan syvänä kappaleiden tulkitsijana. Hän kertoi Vain elämää -sarjassa tunteneensa monesti alemmuudentunteita siksi, koska ei kirjoita itse kappaleitaan. Tulkitsijana Teräsniska on kuitenkin ainutlaatuinen, ja hän käyttää tulkinnassaan apunaan rikasta tunnemaailmaansa.

- Minun on helppo mennä johonkin vanhaan muistoon elämässä. Käytän mielikuvitusta apuna, hän aloittaa.

- Vellon normaalissa arjessa hyvinkin syvissä tunteissa. Normaali arki on yhtä ylä- ja alamäkeä. Jotkut biisit muistuttavat minua hyvinkin synkistä elämäntilanteista. Siitä huolimatta kuuntelen niitä ja nautin siitä melankolisuudesta ja ikävästäkin tunteesta, mikä nousee. Se on tavallaan terapiaa minullekin. Se on osasyy siihen, miksi teen musiikkia ja miksi haluan tarjota sitä kuulijoillenikin, hän sanoo.

Teräsniska sanoo, että hänessä on paljon niitäkin puolia, joita hän ei ole näyttänyt julkisuuteen. On huojentavaa, kun kaikkea ei tarvitse tuoda esille kaikille. Läheisimmät ihmiset ja ystävät kuitenkin tietävät, millainen hän pohjimmiltaan on.

- Minulla on ronski huumorintaju ja läpät ovat aika härskejä. Kun tapaan uusia ihmisiä, mietin, miten voin lähestyä heitä. Vain elämää -sarjaa kuvatessa juuri näin nopeasti, kenen kanssa tulin toimeen. Mikael Gabrielin ja Anna Puun kanssa tuli tutustuttua enemmänkin, ja tajusimme, miten samanlaiset isät meillä on Annan kanssa. Molemmat heittävät käsittämätöntä juttua ja naurattavat muita huulenheitollaan, hän sanoo hymyillen.

- On tärkeää, että on niitä ihmisiä, joiden kanssa voit olla täysin oma itsesi, eikä tarvitse miettiä, pitävätkö he sinua täydellisen idioottina.

Kuuntele Suvin viimeisin Sinä olet kaunis -levy.

 Lue myös: Valmista mokkapaloja Suvi Teräsniskan tapaan - katso herkullinen resepti!

Kilpailut

Uusimmat