Kuva: Mikko Räsänen

Suvi Teräsniskan ja Mikael Gabrielin kappale sai alkunsa sydänsurusta: "Minua loukattiin pahasti"

04.12.2017 10:19 - Anna Hopi

Artistien yhteisbiisi sai alkunsa Teräsniskan epäonnisesta baari-illasta, jonka aikana hänen sydämensä särkyi.

Laulaja Suvi Teräsniska ja räppäri Mikael Gabriel yhdistivät voimansa uuteen Samase-kappaleeseen. Ajatus yhteistyöstä lähti jo Vain elämää -sarjan kuvauksissa. 

Parivaljakko ehti miettiä, josko Teräsniska olisi päässyt feattaamaan räppärin biisille. Toisin kuitenkin kävi, ja Mikael Gabriel vierailee nyt sen sijaan Suvi Teräsniskan kappaleella.

- Alunperin oli se ajatus, että Suvi olisi tullut laulamaan biisilleni jonkun kivan kertosäkeen, mihin hänen äänensä sopii. Päädyimme tällaiseen kappaleeseen, on siistiä tehdä erilainen proggis, Mikarl Gabriel kertoo.

Samase-kappale on saanut alkunsa Suvi Teräsniskan päättyneestä tapailusuhteesta ja särkyneestä sydämestä.

- Biisi menee 10 vuoden taa elämäntilanteeseen, jossa minulla oli draamaqueen-vaihe. Sydämeni oli särkynyt, mutta asenteeni oli se, että pärjään ja jatkan tästä eteenpäin. Toin tuon ajatuksen biisintekijöille. Halusin kappaleeseen angstia ja pienesti keskisormen pystyyn, Teräsniska kertoo.

- Saatan vaikuttaa tyyneltä, mutta pinnan alla kuohuu. Miklu tietää, että minusta löytyy muitakin puolia, hän helähtää nauramaan.

- Varsinkin aamuisin sulla on aika vahva meininki, MIkael Gabriel naurattaa Suvia lisää.

(kuva: Mikko Räsänen)

- Sieltä sitä pirskahtelee! Tuo biisi on sellaisesta hetkestä, kun olen lähtenyt baarista kotiin ja tajunnut, että vaikka olen välittänyt jostain ihmisestä todella paljon, tämä ei tule toimimaan. Se ihminen on loukannut minua pahasti. Fiilikseni ovat sitä luokkaa, että "suksi kuuseen, minua ei kiinnosta enää yhtään".

- Perus-Suvi, miten hän lähtee aina baarista, Mikael Gabriel heittää väliin virnistellen.

- Itse lähdin biisiin sillä ajatuksella, että olen se kappaleen mies, joka vastaa Suvin sanoihin. Kappale resonoi hyvin entiseen elämääni. Nykyään olen onnellisesti kihloissa, joten biisi ei kerro tämänhetkisestä tilanteesta. Palailen taaksepäin elämässäni ja muistelen vanhoja juttuja kappaleeseen. Ennen Trianaa olin himmeä raikulipoika! Onhan sitä tullut juostua kaupungilla.

"Suvi tekee musiikkia vanhan ihmisen sielulla"

Artistit ovat keskenään samanikäisiä 27-vuotiaita esiintyjiä, mutta kuitenkin täysin erilaisia persoonia. Artistikuvakin on vastakkainen - Suvi Teräsniskan suuri yleisö koostuu varttuneemmasta väestöstä, kun taas MIkael Gabriel villitsee kappaleillaan nuorisoa.

Suvi Teräsniska näkeekin Samase -kappaleen mahdollisuutena tavoittaa nuorempaa kuulijakuntaa.

- Olemme samanikäisiä ihmisiä, mutta sielu, jolla Suvi tekee musiikkia, on muutaman sata vuotta vanhempi, heittää Mikael Gabriel, ja herättää lausahduksellaan huvittuneisuutta kollegassaan.

- Minulla on laaja kuulijakunta, mutta suurin ikäryhmä on aikuisväestössä, kun taas Miklulla on taas nuoremmissa faneja. Tällä biisillä voitaisiin yrittää puhutella laajempaa yleisöä, Suvi Teräsniska toivoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Suvi Teräsniska tekee joulukiertueen: "Odotan sitä innolla"

Kilpailut

Uusimmat