Kuva: AOP

Kateus valtasi Samu Haberin uran alussa: "Kirosin koko Suomen musakentän"

31.08.2017 22:45 - Anna Hopi

Pieleen mennyt Emma Gaala oli nuorelle Haberille kova pala.

Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber on kiertänyt yhtyeensä kanssa Eurooppaa vuosien ajan ja saavuttanut kansainvälisen tason menestystä, jollaisesta moni kotimainen artisti voi unelmoida.

- Rakastan omaa elämääni, vaikka olen nukkunut kaksi tuntia viime yönä. Olen kiitollinen kaikesta, vaikka väsyttää ja ahdistaa, kertoo kiireistä arkea elävä Haber.

Laulaja sanoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Iskelmällä, ettei hänellä ole niin sanottua parasta kaveria. Hän kertoo viihtyvänsä erilaisten ihmisten seurassa, ja hänellä on laaja tukiverkosto ympärillään.

Kun puhe tulee kateuden tunteesta, Haber toteaa, ettei paljon vilkuile ympärilleen, koska on tyytyväinen omaan elämäänsä.

- Voisin kai olla jollekin kateellinen parikymppiselle hänen iästään, mutta en itse haluaisi kokea sitä 20-30 pätkää elämästäni enää uudestaan, sanoo 41-vuotias tähti.

"Olin tatti otsassa, kun hain pystin"

Samu Haberilla on kuitenkin uransa alusta muisto, jolloin kateutta nousi pintaan musiikkialan tapahtumassa.

- Minua oltiin potkittu pahasti päähän levy-yhtiöistä breikkaamista edeltävät vuodet. Sanottiin, ettei minusta tule ikinä mitään. Sitten kun breikkasimme, Sunrise Avenue oli 21 viikkoa radioiden listaykkösenä. Minulla nousi kusi aika pahasti päähän. Debyyttilevy myi platinaa monessa maassa, ja olimme Emma Gaalassa viisi ehdokkuutta saaneena, Haber muistelee.

- Ajattelin, että saamme varmasti ainakin kaksi Emmaa, ja mietin valmiiksi pari puhetta. Sitten kävikin niin, että kaikki Emmat menivätkin Von Hertzen Brotherseille ja PMMP:lle. Istuin aivan raivona yleisössä. Saimme kuitenkin lopuksi Vuoden tulokas Emman. Olin ihan tatti otsassa, kun menin hakemaan pystin.

Levy-yhtiö oli Haberin mukaan myös pettynyt myttyyn menneeseen Emma Gaalaan, ja fiilistä nostettiin platinalevyjen luovutustilanteessa.

- Gaalan jälkeen levy-yhtiön toimitusjohtaja jakoi meille Suomen platinalevyt lohdutukseksi. Kirosimme sen illan aikana koko Suomen musakentän. Se oli sen jälkeen käsitelty. Olin todella kateellinen ja pettynyt, hän naurahtaa.

"Keskityn keikkoihin"

Tällä erää artisti kertoo odottavansa uuden Heartbreak Century –albumin julkaisua. Hän työsti levyä vuoden päivät kolmen eri tuottajan kanssa. Lopputuloksena on albumi, joka on täynnä sydänsurua vuotavia kappaleita.

- Elän jännää elämänvaihetta. Olemme tehneet kovaa työtä uutta albumia ajatellen. Siitä alkaa erilaisia keikkoja ja klubijuttuja, areenoja ja TV-juttuja. Keskityn tällä hetkellä elämässäni eniten työjuttuihin, Haber summaa haastattelussa.

(kuva: Senja Rapila)

Laulaja Samu Haber on Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Iskelmän taajuudella tämän viikon sunnuntaina klo 14-15.

Lue myös: Samu Haber Sunrise Avenuen uudesta levystä: "Törkeä määrä virheitä"

Kilpailut

Uusimmat