Kuva: Senja Rapila

Samu Haber: "On vaikea säilyttää sama innokkuus kuin uran alkuaikoina"

28.07.2017 12:21 - Anna Hopi

Haber on työstänyt pitkään Sunrise Avenuen uutta levyä, joka näkee päivänvalon 6. lokakuuta.

Sunrise Avenue -yhtyeen edellisestä levystä on vierähtänyt jo neljä vuotta. Yhtye julkaisee uuden Heartbreak Century -albumin 6. lokakuuta. Laulaja Samu Haber tarvitsi uuden musiikin luomiseen aikaa ja tilaa, joten hän lähti reissuun.

- Halusin päästä pois Suomesta, pois bändin luota ja pois sen hetkisestä elämästäni. Nappasin kitaran mukaani ja matkustin itsekseni ympäri maailmaa kahden ja puolen vuoden ajan, kertoo Haber.

Innokkuus löytyi uudelle albumille

Mies työsti uutta levyä 12 kuukauden ajan Berliinissä, Helsingissä ja Tukholmassa tuottajien Jukka Immonen, Nicolas Rebscher ja Victor Thell

- Biiseissä on ihan uusi fiilis. Vaikka mukana on akustisiakin soittimia, albumilla on urbaani tunnelma – biisien välissä voit melkein tuntea studion ohittaneiden raitiovaunujen tärähtelyn, Haber fiilistelee.

(kuva: Mikko Räsänen)

- Kappaleet käsittelevät sydänsurua, millä ei välttämättä ole tekemistä rakkauden kanssa. Meihin sattuu, kun olemme tyytymättömiä elämäämme. Ihmiset kiirehtivät elämänsä läpi etsien täydellistä partneria, täydellistä vartaloa, täydellistä työpaikkaa. Emme ole valmiita kompromisseihin, koska valinnan mahdollisuudet ovat rajattomat, mikä tekee meidät entistä kyltymättömimmiksi. Vaikka olemme laitteiden avulla jatkuvasti yhteyksissä, tunnemme yksinäisyyttä. Elämästä nauttimisen sijasta yritämme tavoitella onnea älylaitteidemme ruudulta, hän jatkaa, ja tunnustaa:

- Joskus on vaikea sama säilyttää lapsenomainen uteliaisuus ja innokkuus kuin uran alkuaikoina, mutta tälle levylle se ehdottomasti taas löytyi.

18. elokuuta julkaistaan Sunrise Avuenuen uusi single I Help You Hate Me.

(kuva: Senja Rapila)

Uuden albumin julkaisun jälkeen Sunrise Avenue lähtee mittavalle Euroopan-kiertueelle. Kotimaassaan bändi nähdään kolmen keikan verran: 11. lokakuuta Helsingin Tavastialla, 13. lokakuuta Tampereen Pakkahuoneella ja 14. lokakuuta Turun Gongissa. Liput Suomen-keikoille tulevat myyntiin 2. elokuuta klo 11.00.

Lue myös: Samu Haber: "On hienoa kuulua miljoonakerhoon"

Kilpailut

Uusimmat