Kuva: Shutterstock

Tuunaa edellisen päivän jämäruuat taas maistuviksi aterioksi - helpot niksit takaavat onnistumisen

05.09.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Ruuan uudelleen lämmittämisessä kannattaa suosia mikron sijaan pannua tai uunia.

Ruuantähteet tulisi säilyttää jääkaapissa tiiviisti pakattuina esimerkiksi kannellisessa rasiassa. Tämä takaa sen, että ruuat säilyvät hieman pidempään myöhempää käyttöä varten.

Insider sivusto kokosi yhteen helpot niksit, joiden avulla tuunaat edellisten päivien jämäruuista jälkeen maistuvia aterioita.

Oletko kokeillut jo näitä?

1. Lämmitä jämäruuista koostettu ateria mikron sijaan mieluummin pannulla tai uunissa. Vaikka joudut lisäämään pannulle hieman öljyä ennen lämmittämistä, tällä keinolla jo kertaalleen valmistettu ruoka säilyy mehevänä.

2. Lisää ruuan joukkoon myös hieman maitoa, vettä, oliiviöljyä tai voita välttääksesi ruuan kuivumisen. Insiderin artikkelissa todetaan, että erityisen hyvin tämä vinkki toimii pasta-, riisi- ja vihannesruuissa.

3. Lisää mausteita. Jo kertaalleen valmistettu, ja jääkaapissa muutaman päivän säilötty ruoka on todennäköisesti menettänyt makuaan, jolloin ylimääräiset mausteen tulevat tarpeen.

4. Lisää jämäruuista koostetun aterian joukkoon runsaasti juustoa. Näin saat annokseen lisää makua sekä mehevyyttä. Lisää juusto kuitenkin vasta uudelleen lämmityksen loppuvaiheessa, jotta ruoka säilyttää koostumuksensa paremmin.

5. Hyödynnä ruuanlaitosta ja leivonnasta ylijääneet marjat sekä hedelmät smoothieiden joukossa. Tämä niksi takaa sen, että sisällytät ruokavalioosi myös herkullisen aamu- tai iltapalan.

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lue myös: Sipulin yllättävät terveyshyödyt listattiin - olisitko arvannut?

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat