Kuva: Fotolia

Joulun yleisin lahjamoka on selvillä - vältä, jos mahdollista!

13.12.2016 11:15 - Senni Loikala

Lahjoja ostaessa ei kannata keskittyä liikaa siihen, miten vastaanottaja tulee reagoimaan lahjaansa heti sen nähtyään.

Kun hankit läheisillesi joululahjoja, ei sinun kannata keskittyä liikaa siihen, millaisilla lahjoilla saat heidät reagoimaan voimakkaasti - esimerkiksi iloitsemaan ja nauramaan - heti lahjan avaamisen jälkeen.

Näin monet kuitenkin tekevät, mikä voi johtaa pettymykseen lahjan saajan puolelta. Ainakin, mikäli The Washington Post -lehdessä julkaistua tutkimusta on uskominen.

Tutkimuksessa analysoitiin useita vuosikymmenten aikana tehtyjä tutkimuksia, jotka käsittelivät lahjojen antamista.

Tee näin

Tutkimuksen mukaan sinun kannattaa ostaa lahjoja, joita vastaanottaja todella tarvitsee myös jouluaaton jälkeen. Monestikaan esimerkiksi ”sisäpiirivitseihin” perustuvat lahjat eivät ole tällaisia. Oletko varma, että lahjan saaja käyttäisi paitaa, johon on kirjoitettu kangastussilla hauska lause?

Aiempien tutkimusten mukaan usein parasta onkin kysyä, mitä vastaanottaja haluaisi lahjaksi; yllätykset ovat tutkitusti yliarvostettuja.

Lisäksi aiempien tutkimusten mukaan ihmiset rakastavat kokemuslahjoja. Näin ollen ravintolaillallinen, kylpylälahjakortti tai esimerkiksi liput urheilumatsiin voivat ilahduttaa vastaanottajaa enemmän kuin aineelliset lahjat.

Lue myös: Onko kumppanille vaikea keksiä joululahjaa? Suomalaismiehet paljastavat mitä he oikeasti toivovat

Lue myös: Suomalaisnaiset paljastavat: Paras lahja, jonka kumppani voi antaa

Lue myös: Mitä lahjaksi lapselle? 6 joulun leluhittiä moneen makuun

Lähde: The Washington Post

Kilpailut

Uusimmat