Kuva: Fotolia

Ärsyttääkö kumppanin sotkuisuus? Vinkit, joiden avulla koti pysyy siistinä

19.08.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Helpoilla nikseillä saat myös sotkuisen kumppanin pitämään kodista huolta.

Pariskunnasta aina toinen on sotkuisempi osapuoli ja toisinaan auki jätetyt kaapinovet tai likaiset pyykit lattialla alkavat ärsyttää toista. Lue alta kuusi tapaa, joiden avulla saat kodin pidettyä siistinä yhdessä kumppanisi kanssa.

1. Auta häntä visualisoimaan unelmakotisi

Luultavasti sinun tekee mieli tuoda ongelmat esiin juuri kun ne ärsyttävät sinua eniten, mutta on parempikin tapa. Jos esimerkiksi rakastat sitä, että sänky on pedattu, kerro se sopivalla hetkellä kumppanillesi. Kun selität hänelle, kuinka tärkeää sinulle on pedattu sänky kotiin tullessasi, hänen on helpompi ymmärtää, mitä toivot.

2. Järjestä 10 minuutin siivous

Ottakaa ennen nukkumaanmenoa kymmenen minuutin hetki, kun siistitte yhdessä kodin. Laitatte tiskit, siistitte olohuoneen ja keräätte ylimääräiset tavarat pois näkyvistä. Kun molemmat touhuvavat kymmenen minuutin ajan, saatte yllättävän paljon aikaiseksi lyhyessäkin ajassa.

3. Sopikaa neljä paikkaa, jotka kumppanisi tulee pitää siistinä

Jos kylpyhuoneen lattia on se, mihin likaiset pyyhkeet jäävät aina lojumaan, se voi olla yksi näistä paikoista. Tämän lisäksi voitte sopia, että hän pitää esimerkiksi huolen roskien viemisestä, makuuhuoneesta ja eteisen kaapista. Näin sotkuisemmallekin ihmiselle voi olla helpompaa pitää siisteyttä yllä, kun hänen vastuullaan olevat paikat on määritelty selkeästi.

4. Suunnitelkaa yksi paikka ylimääräiselle roinalle

Jokainen koti tarvitsee yhden paikan tavaroille, joista emme osaa päättää, minne ne kuuluvat. Esimerkiksi aurinkolasit, laturit ja reseptit jäävät helposti lojumaan ympäriinsä. Osoita kumppanillesi, minne voi laittaa kaiken ylimääräisen ja käykää se myös välillä läpi, jotta tavaramäärä ei kasva liian suureksi.

5. Käytä kuvia muistuttamaan siisteistä paikoista

Olet saanut siivottua olohuoneen täysin puhtaaksi ja nautit siitä. Lähetä kumppanillesi kuva siististä huoneesta ja kerro kuinka ihanaa se sinusta on. Tämä ehkä muistuttaa myös häntä pitämään sen puhtaana.

6. Kysy häneltä, tarvitseeko hän apua

Saattaa kuulostaa ilmeiseltä, mutta toisinaan paras ratkaisu voi olla se, että kysyt, miksi hänelle on niin vaikeaa pitää esimerkiksi vaatekaappinsa siistinä. Ehkä selviää, että hänellä ei ole mielestään tarpeeksi tilaa ja siksi hän ei edes vaivaudu. Kun ratkaisette ongelman yhdessä, hänen on helpompi pitää jatkossa paikat siistinä.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Järjestä sotkuinen työpöytä hetkessä - asiantuntijan ohjeilla onnistut

Kilpailut

Uusimmat