Suosittu Instagram-tili osoittaa, miten samanlaisia kuvia jaamme someen - katso esimerkit

30.07.2018 19:15 - Iiro Myllymäki

Instagram-vaikuttajien matkailukuvat ovat usein identtisiä keskenään, vaikka kuvilla usein onkin yksilöllisyyttä korostava sanoma.

Instagram-vaikuttajat keräävät satojatuhansia, parhaimmillaan miljoonia seuraajia itselleen huolellisesti otetuilla kuvilla. Kauniit kuvat eivät kuitenkaan usein ole kovinkaan omaperäisiä. Tämän osoittaa suosittu Instagram-tili Insta Repeat, joka kokoaa yhteen Instagramiin ladattuja matkailukuvia, jotka muistuttavat hätkähdyttävästi toisiaan.

Kyseisen tilin takana on anonyyminä pysyttelevä naispuolinen 27-vuotias taiteilija ja elokuvantekijä. Hän asuu Alaskassa, ja hän alkoi huomata omasta Instagramin kuvavirrastaan, että tietyt hänen asuinseutujensa paikat toistuivat kuvissa usein.

- Taiteilijat ja sisällöntuottajat alkavat toistaa tiettyjä kaavoja. Instagramissa se on mielestäni vielä voimakkaampaa kuin muualla, nainen sanoo Bored Pandalle.

Tilin pitäjä haluaa kuvakollaaseillaan osoittaa ironian kuvien takana. Monesti matkailukuvien kuvatekstit juhlistavat yksilöllistä, vapaata ja rohkeaa elämäntapaa, mutta todellisuudessa kuvista on yksilöllisyys kaukana. Monet Instagram-vaikuttajat kalastelevat tykkäyksiä samoilla keinoilla kuin muut, tiedostetusti tai tiedostamattaan. Naisen tarkoitus ei kuitenkaan ole kritisoida tai vähätellä näitä kuvia julkaisevia ihmisiä.

- Parasta, mitä tilistäni on seurannut on se, että ihmiset ovat alkaneet kriittisesti keskustella median sisällön luomisesta ja sen omaperäisyydestä. Kommenttikentissä käydään aika syvällisiäkin keskusteluja, tilin luoja sanoo.

Insta Repeat -tili on kerännyt yli 38 000 seuraajaa.

Lue myös: Sulaa hulluutta? Kuvasarja Instagram-mallin hurjasta kuvaustilanteesta leviää netissä, katso

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat