Kuva: Shutterstock

"Arvoton, epäonnistunut, laiska" - rehti kuva näyttää todellisuuden masentuneen perheenäidin arjesta

05.07.2018 18:45 - Senja Rapila - Luettu 420 kertaa

Otos herätti nopeasti keskustelua Facebookissa ja sitä on jaettu jo nyt yli 181 700 kertaa.

Monet suomalaisetkin kamppailevat päivittäin masennuksen kanssa. Nyt eräs rohkea perheenäiti Brittany Ernsperger on julkaissut Facebook-sivuillaan kuvan, jolla on tärkeä sanoma. Kuvassa näkyy melkoinen määrä juuri tiskattuja astioita tiskialtaan äärellä.

"Tältä masennus näyttää. Ei, eivät puhtaat astiat vaan se, että astioita oli kertynyt ylipäätänsä noin paljon. En ole kahteen viikkoon tiskannut. Kolme päivää sitten istuin keittiön lattialla ja tuijotin niitä samalla kun itkin. Tiesin, että tiskit pitäisi tiskata. Halusin tiskata niin kovin. Mutta masennus vei voiton", hän kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteyteen.

"Kävelin niiden ohi aamulla, illalla ja koko päivän ajan. Ja minä vain katsoin niitä, sanoen itselleni voivani tiskata ne. Sanoin itselleni, että minä tekisin sen nyt. Koin oloni kuitenkin muserretuksi, kun en pystynytkään tekemään sitä. Se tekee masennuksesta vieläkin pahempaa, kun ei pysty tehdä edes jotain mitä pitäisi, vaan epäonnistuu siinä."

"Arvoton. Epäonnistunut. Paskakasa. Tyhmä. Laiska. Nämä kaikki asiat pyörivät sellaisen ihmisen päässä, joka taistelee masennuksen kanssa. Koko päivän."

Pahinta Brittanyn mukaan ei kuitenkaan ole pelkästään astiat vaan se, kuinka paljon perheenäidillä on todellisuudessa tekemistä. Pyykit, siivoaminen, itsensä pukeminen, suihkussa käyminen, lasten pukeminen, omien ja lasten hampaiden pesu - täysin normaalit päivän askareet.

"Niistä tulee painajainen. Jonain päivinä niitä ei vain saa hoidettua."

Monet eivät uskalla puhua masennuksestaan julkisesti, usein sen vuoksi etteivät halua tulla leimatuiksi.

"Masennus on sellainen, mistä 'vahvat' ihmiset eivät halua puhua, koska he eivät halua muiden ajattelevan, että he ovat heikkoja. Ette te ole heikkoja. Olette olleet vahvoja niin pitkään ja käyneet läpi niin paljon asioita, että kroppanne vain kaipaa taukoa. En välitä siitä, että onko päiväsi ainoa teko ollut se, että olet laittanut dödöä kainaloon. Olen ylpeä sinusta, että teit edes sen. Hyvää työtä."

Voit katsoa kuvan ja lukea koko tekstin alapuolelta.

Lähde: Mirror

Lue myös: Masennusta sairastava nainen kertoo ystäviensä uskomattomasta teosta: "He ottivat todellisen riskin"

Lue myös: Mitä lauseita ei koskaan tulisi sanoa mielenterveysongelmista kärsivälle?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat