Mies osti vanhan valokuvan nettikaupasta muutamalla eurolla - otos paljastui miljoonien arvoiseksi

21.03.2018 15:45 - Katariina Auvinen

Justin Whitingin mieltymys vanhoihin valokuviin johti hänet varsinaisen lottopotin äärelle.

Vanhoja valokuvia ja tavaroita keräilevä brittiläinen, Justin Whiting, mieltyi nettikauppa eBaysta löytämäänsä vanhaan valokuvaan. Valokuvassa nuori poika poseeraa valokuvaajalle penkin vieressä. Whiting osti kuvan muutamalla eurolla. 

Sitä mies ei tiennyt, että hänen ostamansa valokuvansa tulisi olemaan miljoonien eurojen arvoinen. Kuva on otettu nimittäin kuuluisasta yhdysvaltalaisesta lainsuojattomasta, Jesse Jamesista. Whitingin kaverit sanoivat valokuvan olevan varmasti James, mutta uusi omistaja tiesi, että hänen pitäisi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. 

- Asiantuntijat varmistivat, että kyseessä on aito valokuva Jamesista. Asiantuntijoiden mukaan pankkiryöstäjä on kuvassa 14-vuotias. Tutkijat kertoivat, että kuva on miljoonien eurojen arvoinen, Whiting kertoo LADbible-julkaisun mukaan. 

Kuva on otettu vuonna 1861 tai 1862. Vuodesta ei voi olla täysin varma. 

Whiting kertoo, että hän aikoo huutokaupata kuvan. Mies on kärsinyt viime aikoina selkäongelmista, joten hän suunnittelee käyttävänsä osan kuvasta saatavista tuotoista sairaanhoitomaksujen hoitamiseen. 

Miehen suunnitelmissa on myös ostaa oma talo sekä auto. 

Lue myös: Valokuvaaja auttaa sairaita lapsia muuntautumaan oman elämänsä supersankareiksi - katso kuvat

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat