Kuva: Shutterstock

Pojan rohkeus hämmästytti koko perheen - suostui kivuliaaseen toimenpiteeseen veljiensä vuoksi

28.02.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Robin Pownall kirjoitti poikansa hienosta teosta.

Kukaan ei toivoisi omien lapsien sairastuvan vakavasti, mutta joskus valitettavasti niin käy. Murhenäytelmä kohtasi Robin Pownallin perhettä, kun nainen synnytti pienet keskoskaksoset viime elokuussa. Nopeasti kävi ilmi, että kaksoset kärsivät harvinaisesta sairaudesta, joka heikensi heidän immuunipuolustusjärjestelmäänsä. Vauvat ovat erittäin alttiita infektioille. 

Toinen kaksosista sai pienestä haavasta vakavan infektion, jonka vuoksi hän on joutunut viettämään aikaa sairaalasta siitä saakka. Lääkärit kertoivat, että yksi parannuskeino on luuydinsiirto, jonka jälkeen vauvat voisivat elää suhteellisen normaalia elämää. 

Pariskunnalla oli kaksi poikaa ennestään. Kävi ilmi, että neljävuotias, Michael, testattiin sopivaksi luuytimen luovuttajaksi. Michael itse tiesi tasan tarkkaan mitä hän aikoisi tehdä, hän aikoisi pelastaa veljensä. 

Äiti kirjoitti koskettavan kirjeen Love What Matters -sivustolle hänen poikansa rohkeudesta. 

"Kun kuulimme Michaelin olevan täydellinen luovuttaja, kerroimme koko prosessin hänelle. Hän vastasi, että aikoo luovuttaa luuydintään veljiensä vuoksi. Kerroimme myös, että prosessi saattaisi sattua ja siihen sisältyisi isohko neula. 

Michael tiedusteli, että kai hänen veljensä pelastuisi.

- Kyllä, vastasin. 

- Sitten minä teen sen, hän vastasi päättäväisesti. 

Hän oli peloissaan, kuten kuka tahansa olisi, mutta hänen rohkeutensa on hämmästyttänyt minua. Hän ojentaa esimerkiksi verenottoa varten kätensä reippaasti. "

Kaksosille siirretään maaliskuun alussa heidän veljensä luuydintä. 

Lue myös: Sairaala pitää valmistujaisjuhlat jokaiselle keskosvauvalle, jotka pääsevät kotiin

Lähde: Love What Matters 

Kilpailut

Uusimmat