Omistaja värjäsi koiran violetiksi hiusvärillä - kuvat järkyttävistä seurauksista leviävät netissä

26.01.2018 22:15 - Iiro Myllymäki

Violet-koira oli vähällä kuolla kemikaalien takia.

Koiran turkkia ei missään tapauksessa saisi värjätä ihmisen hiuksille tarkoitetuilla väreillä. Violet-koiran omistaja ei tätä tajunnut, vaan värjäsi koiransa turkin violetilla värillä. Seuraukset olivat karut, ja koira tuotiin floridalaiseen eläinsuojaan hoidettavaksi. Hoitajien julkaisema Facebook-päivitys kuvineen on nyt lähtenyt leviämään netissä, ja kuvat eivät sovi herkimpien silmille.

”Violetin silmät olivat muurautuneet umpeen, se oli veltto ja voimaton, ja sillä oli palovammoja ihossa. Nesteytimme koiraa, annoimme sille kipulääkkeitä ja pesimme hellästi hiusväriä pois ja sitten laitoimme koiran kääreisiin. Sitten odotimme. Violet meni eläinlääkärimme luokse yöksi. Se tuli takaisin seuraavana aamuna, ja olimme yllättyneitä että se oli selvinnyt yön yli”, päivityksessä kirjoitetaan.

Tästä hoitaminen ja toipuminen vasta alkoi. Koiran turkkia alettiin ajella ja samalla huomattiin, että sen ihoa alkoi irrota. Koiran tilanne oli pahempi kuin alun perin tajuttiinkaan. Koiraa hoidettiin kolme kuukautta muun muassa kipulääkkein ja vaihtamalla kääreitä, ja sitten koira muuttui eloisammaksi ja terveemmäksi.

Nyt Violet on päässyt uuden omistajan luo. Facebook-päivityksessä painotetaan, että hiusvärit ovat täyttä myrkkyä eläimille ja voivat aiheuttaa palovammojen lisäksi muun muassa sokeutta.

Voit katsoa kuvia Violetista alla olevasta päivityksestä, jota on jaettu jo noin 10 000 kertaa. Huomaa, että kuvat saattavat järkyttää herkimpiä. Koko päivityksen voit lukea tästä linkistä.

Lue myös: Naisen kadonneen koiran nimi herätti raivon netissä - "Ei kannata huudella tuota kaduilla"

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat