Kuva: Shutterstock

Naisen kadonneen koiran nimi herätti raivon netissä - "Ei kannata huudella tuota kaduilla"

23.01.2018 18:15 - Iiro Myllymäki

Jotkut eivät ole ymmärtäneet espanjankielisen sanan oikeaa merkitystä.

Kuten nykyään monet muutkin, myös eräs Becky-niminen nainen kääntyi sosiaalisen median puoleen kadotettuaan koiransa. Becky jakoi Twitter-tilillään kaksi kuvaa koirastaan ja pyysi ottamaan yhteyttä, jos koirasta tulee näköhavaintoja. Ilmoitus sai suuren huomion netissä, mutta syy ei piillyt ihmisten auttamishalussa. Koiran nimi sai nimittäin osan kommentoijista pahastumaan.

Becky oli antanut koiralleen nimeksi ”Negro”, joka tarkoittaa mustaa espanjan kielellä. Koiralle annettiin tämä nimi luonnollisesti sen mustan värin myötä ja myös siksi, että koira on kotoisin Meksikosta. Negro-sana toi monelle mieleen kuitenkin tummaihoisista ihmisistä käytetyn halventavan n-sanan, ja tästä syystä päivitys on saanut paljon kommentteja osakseen.

Joidenkin kommentoijien mielestä koiran nimeäminen Negroksi osoittaa huonoa makua.

Ymmärrän, että se tarkoittaa mustaa, mutta sinun olisi todella kannattanut valita jokin muu nimi. Toivon kyllä, että löydät sen, mutta ei kannata huudella tuota nimeä kaduilla. En halua, että sinulle käy mitään”, on yksi kommentoinut.

”Et kyllä tule löytämään koiraa, jolla on tuollainen nimi. Se on rasistinen nimi”, on toinen kirjoittanut.

Hyvin monet ovat puolustaneet naisen päätöstä nimetä koira Negroksi ja ihmetelleet ihmisten pahastuneita reaktioita. Jotkut ovat jopa jakaneet todisteeksi kääntäjäohjelman määritelmän negro-sanalle.

Yliherkät kommentoijat eivät tajua, että negro tarkoittaa espanjaksi mustaa eikä ihonväriä. Se ei ole rasistinen sana”, on yksi kommentoinut.

”Jos espanjankielinen haluaisi sanoa vastineen n-sanalle, hän sanoisi prieto eikä negro”, on yksi selventänyt.

”Olen pahoillani, että koirasi on kadonnut ja olen myös pahoillani ihmisten tietämättömyydestä. Toivottavasti koira löytyy!” on myös kommentoitu.

Lue myös: Aamuohjelma sai erikoisen käänteen - nylkyttävä koira sai katsojat ratkeamaan nauruun

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat