Kuva: Fotolia

Lapsi rikkoi kaupan kosmetiikkaa yli 800 euron edestä - korvausvelvollisuus jakaa mielipiteet

21.11.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Kysyimme myös Voice.fi:n lukijoilta, kenen pitäisi korvata rikkoontunut tuote.

Mielipiteet ovat jakautuneet vahvasti sosiaalisessa mediassa sen suhteen, pitäisikö vanhempien korvata lasten kaupassa aiheuttamat vahingot. Keskustelu sai alkunsa erään vanhemman epäonnisesta ostosreissusta kosmetiikkakauppaan. Sillä aikaa kun äiti oli ollut shoppailemassa, lapsi oli ehtinyt tuhota kalliita luomivärejä yhteensä yli 800 euron edestä. 

Muut asiakkaat ovat kertoneet, että kyseessä oli pieni lapsi, joka jäi hetkeksi vain valvomatta. Tapaus on silti aiheuttanut huhumyllyn siitä, kenen pitäisi korvata tällainen vahinko. 

"Jos ollaan rehellisiä, minun lapseni aiheuttaisi tällaisen tuhon muutamassa sekunnissa. Varsinkin jos minulla on kädet täynnä töitä, ja hän juoksee edelläni."

"Ajatelkaa, että kauppaan on mennyt äiti, joka on varmasti halunnut vain vähän hemmotella itseään. Sitten häntä mollataan netissä siitä, että hän jätti lapsensa vartioimatta." 

"Äidin pitäisi ehdottomasti maksaa tuhot." 

Kysyimme myös Voice.fi:n lukijoilta mielipiteitä rikkoontuneiden tavaroiden korvausvelvollisuuteen. Näin meille muun muassa vastattiin:

"Mielestäni vanhemman pitäisi korvata tällaiset vahingot. Ei ole mitään syytä miksei pitäisi. Tämä kielii myös huonosta kasvatuksesta." 

"Se riippuu tilanteesta. Jos lapsi on tahallaan rikkonut jotain, mielestäni silloin tulisi vanhempien korvata aiheutettu vahinko. Sen lisäksi lapsen pitäisi myös saada rangaistus kotona. Hän voisi esimerkiksi luopua lempilelustaan vähäksi aikaa. Mutta jos siis kyseessä on puhdas vahinko, ei vanhempien pitäisi korvata. 

"Olen sitä mieltä, että rikkoontunut tavara pitäisi korvata. Kuuluuhan se jo hyviin tapoihin ja lapsi oppii, että teoilla on seuraukset. "

"Ei pidä, koska ei suurin osa kaupoistakaan peri rikki menneestä tavarasta maksua." 

Lue myös: Pikkujoulukauden helpoin meikki on selvillä - katso inspiroivat kuvat näyttävästä tyylistä

Lähde: Good Housekeeping

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat