Kuva: Fotolia

Tutkimus: Vasenkätiset ovat fiksumpia

20.06.2017 14:45 - Senja Rapila

Vasenkätiset ovat matemaattisia neroja, summaa tuore tutkimus.

Jotkut tutkimukset väittävät, että vasenkätiset kuolevat nuorempina, että heillä on enemmän mielenterveysongelmia, ja että he juovat enemmän. Nyt erään tutkimuksen mukaan vasenkätiset ovat myös fiksumpia kuin oikeakätiset.

IFL Science julkaisi tehdyn tutkimuksen, jossa kerrottiin, kuinka tutkimustulokseen päästiin. Tutkimusraportissa summataan, että vasenkätisillä oikea aivopuolisko on keskimääräisesti suurempi, jonka vuoksi heillä on parempi hahmotyskyky sekä representaatio objekteista.

Vasenkätisillä on myös tutkimuksen mukaan suurempi aivokurkiainen, joka yhdistää aivopuoliskot toisiinsa.

Miten tutkittiin?

Tutkimukseen osallistui 2300 henkilöä. Tutkimukseen osallistuneille henkilöille annettiin matemaattisia tehtäviä, jotka olivat eri vaikeusasteisia. Jokaiselle annettiin kuitenkin samat tehtävät, jotta osallistuneiden tuloksia pystyttiin vertaamaan mahdollisimman hyvin keskenään.

Tutkimuksessa selvisi, että vasenkätiset veivät murskavoiton vaikeissa ongelmanratkaisutehtävissä. Kun tehtävässä oli helppoa matikkaa, oikea- ja vasenkätisten tulokset olivat tasaisia. Selvisi myös, että extreme-oikeakätisillä (jotka tekevät kirjaimellisesti kaiken oikealla kädellä) oli huonommat tulokset kuin kaikilla muilla.

Eli tämän tutkimuksen mukaan vasenkätiset vievät voiton ainakin matemaattisissa tehtävissä.

Lähde: Indy 100

Lue myös: Oletko vasenkätinen? Huonoja uutisia

Lue myös: Vasenkätisen tunnistaa jo kasvoista? Uusi tutkimus hämmentää

Kilpailut

Uusimmat