Kuva: AOP

Hyytävä totuus Titanicin uhreja noutaneesta laivasta selvisi - 'ei ollut muuta vaihtoehtoa'

28.02.2017 12:45 - Rea Tallgren

Karuissa oloissa ja järkyttävän tragedian seurauksena kaikki ei mennyt kuten piti.

Amerikkalainen historoitsija Charles Haas on perehtynyt Titaniciin koko uransa ajan. Mies on nähnyt ja kuullut uponneesta valtamerialuksesta paljon sellaista, jota ei ole tarkoitettu tavallisen tallaajan korviin tai silmille. Nyt Haas on julkaissut yhden tällaisista, jo haudatuksi luulluista salaisuuksista. 

Haas kertoo saaneensa käsiinsä sähkeitä, joissa Titanicin pelastusalusta Mackay-Bennettiä oli neuvottu ottamaan talteen niin monta ruumista kuin he suinkin saisivat hyytävästä merestä, jonne hukkui yli 1500 ihmistä Titanicin kylmänä uppoamisyönä vuonna 1912.

Näin laivan henkilökunta oli myös tehnyt, mutta sitten he huomasivat olevansa järkyttävän ongelman edessä; laiva ei jaksaisi kuljettaa perille kaikkea painoa. 

Sähkeet paljastavat miehistön olleen tilanteesta järkyttynyt ja surullinen, mutta jotakin oli tehtävä. He päättivät viedä kotiin vain ensimmäisen ja toisen luokan matkustajia. Yli 100 ruumista, jotka oli jo nostettu alukseen vietäväksi läheistensä haudattavaksi, piti pudottaa takaisin meren mustaan syleilyyn. Näin miehistö myös toimi. 

Haas korostaa, ettei miehistöllä ollut vaihtoehtoja. Lisäksi hän sanoo, että sähkeitä ei ollut ikinä tarkoitettu julkaistavaksi. 

Lue myös: Pelottavan looginen teoria Titanic-elokuvasta leviää netissä: "Jack ei ollut oikeasti olemassa"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat