Kuva: Fotolia

Lastaan nukuttavan äidin tekstistä hitti: "En tahdo olla täällä, vaan katsomassa Netflixiä"

16.09.2016 19:15 - Senni Loikala

Monet vanhemmat ovat pystyneet samaistumaan perheenäidin julkaisemaan päivitykseen oman ajan merkityksestä ja vanhemmuuden uhrauksista.

Perheenäiti Bunmi Laditan kirjoitti torstaina Facebook-päivityksen, joka on levinnyt vauhdilla etenkin pienten lasten vanhempien keskuudessa. Tekstissä Laditan kertoo, miten turhauttavaa on menettää se ainoa hetki päivässä, jolloin vanhemmalla olisi mahdollisuus nauttia omasta ajastaan ja hiljaisuudesta - kerrankin ilman lapsia.

Yöllä hiljaisuus laskeutuu kotiini ja olen vapaa tekemään mitä tahansa”, Laditan kuvailee oman ajan merkitystä.

Keskiviikon ja torstain vastaisena yönä Laditanin kolmevuotias muksu heräsi itkemään juuri silloin, kun äiti oli luullut, että saisi viimein nauttia hetken omasta ajastaan.

"Taistelisin oman aikani puolesta"

Laditan luonnollisesti meni heti rauhoittelemaan lastaan, vaikka tämän herääminen ei ollut iloinen yllätys.

Hän vaikersi ja itki holtittomasti. Kokeilin kaikkia peruskikkojani: etsin hänen punaisen lempipehmonsa, otin peiton pois hänen päältään, jotta viileä ilma helpottaisi hänen oloaan ja paijasin häntä.

Mikään ei toiminut, ja tuttu turhautuminen alkoi nousta pintaan. En tahtonut olla täällä, tässä huoneessa ja kamppailla lapseni kanssa nyt, kun hän oli kaikkein vaikeimmillaan.

Sen sijaan tahdoin päästä makuulle, lukea, katsoa Netflixiä tai syödä jotakin, mitä minun ei pitäisi syödä. Olin ansainnut sen. Minulla oli vain noin tunnin verran aikaa, ennen kuin antaisin periksi väsymykselle ja nukahtaisin.

Ensimmäinen reaktioni oli taistella sen puolesta, mikä kuului vain minulle ja oli siten pyhää, eli minulle tärkeää omaa aikaa yöllä.

Uhraukset ovat jo hyväksytty

Pian Landitan joutui hyväksymään, ettei hän välttämättä saisi nauttia omasta ajastaan sinä yönä. Hän ymmärsi, että kyseessä oli uhraus, jonka hän oli hyväksynyt silloin, kun hänestä tuli äiti.

Rauhotuin makaamalla puulattialla olevan maton päällä ja antauduin hetkeen, jossa minua tarvittiin. Minun täytyi olla paikalla ja tiesin sen.

En ajatellut mitään. Tunsin hänen pehmeän pikkukätensä omassani, ensin lujaa puristaen, sitten rauhoittuen ja muuttuen veltoksi samalla, kun hänen hengityksensä syveni ja tasaantui.

Kahvin voimalla 

Kun lapsi nukkui syvässä unessa, ei Landitania olisi enää haitannut yhtä paljon, vaikka pikkuinen olisi herännyt uudestaan. Tämä oli hänen turhautumisestaan seuranneen oivalluksensa ansiota.

Lasten kanssa ”hyvää yötä” voi joskus tarkoittaa samaa kuin: ”nähdään ihan pian”, mutta oloni oli silti rauhallinen. Heräisipä hän kahdeksan tunnin tai 30 minuutin päästä, minä tulen olemaan hänen lähellään. Sitähän varten kahvi on olemassa”, äiti lopetti kirjoituksensa.

Katso vanhempia puhututtava päivitys alta.

Lue myös: Tuore äiti jakoi kuvan itsestään vaipoissa - mukana tärkeä viesti

Lue myös: Äiti yritti tunkea väkisin koon 34 mekkoa päälleen - tahtoi näpäyttää avuliasta myyjää

Lue myös: Äiti luuli odottavansa tyttöä, synnyttikin pojan - ikimuistoisesta valokuvasta nettihitti

Kilpailut

Uusimmat