Kuva: Fotolia

Lukion opettaja keksi oivaltavan tavan valmistautua luentoon - nousi nettihitiksi

27.05.2016 18:45 - Senni Loikala

Matematiikan opettajan päivitys leviää maasta toiseen.

Australialainen lukion matematiikan opettaja Paula Beare julkaisi viikko sitten Facebookissa valokuvan, jonka avulla hän valmistautui netin käytön turvallisuutta käsittelevään puheenvuoroon, joka hänen tulisi pitää opiskelijoille ja muille opettajille. 

Otoksessa nähdään kirjoitusvihkon sivu, johon Beare on raapustanut kuulakärkikynällä muutaman kappaleen tekstiä. Kirjoituksessa opettaja esittelee itsensä, kertoo lähestyvästä puheenvuorostaan ja pyytää ihmisiä jakamaan päivitystä. Jakamisen avulla hän tahtoo nähdä, miten yksittäisen ihmisen päivitys voi levitä nopeasti ympäri maailmaa.

Aion mitata tykkäysten ja jakojen määrää luodakseni matemaattisen mallin… ja ihan vain näyttää, miten kauas asiat voivat päätyä yksittäiseltä Facebook-tililtä”, Beare kirjoitti.

Opettajan päivitys onnistui tarkoituksessaan, sillä onhan se nyt päätynyt Australiasta Voice.fi-sivustolle Suomeen. Päivitystä on jaettu yli 73 000 kertaa.

Samalla päivitys muistuttaa, että yksityisyydestään kannattaa pitää huolta erityisesti virtuaalimaailmoissa, sillä aivan tavallisten ihmisten tiedot voivat pahimmassa tapauksessa päätyä toiselle puolelle maapalloa. 

Tämä jäi varmasti myös kaikkien mieleen, jotka oli kuulemassa Bearen esitystä koulussa.

Lue myös: Maailman yleisin salasana paljastettiin - naurettavan helppo

Lue myös: Pidä tärkeät tiedot salassa - tee puhelimestasi turvallisempi helpolla kikalla

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat