Kuva: Fotolia

Herätetäänkö kuolleita pian henkiin? Mullistavalle kokeelle annettiin lupa

03.05.2016 17:30 - Senni Loikala

Tutkimusryhmä aikoo selvittää, onko osia keskushermostosta mahdollista herättää eloon.

The Telegraph uutisoi amerikkalaisen yrityksen ”mullistavaksi” kutsutusta kokeesta, jossa yritetään saada selville, onko kuolleiden ihmisten aivoja mahdollista herättää eloon.

Tutkimustiimi on nyt saanut virallisen luvan, että se saa suorittaa kokeita 20:lle aivokuolleelle potilaalle. Heille tehdään monenlaisia toimenpiteitä, ja suunnitelmana on esimerkiksi tuoda uusia kantasoluja aivoihin. Lisäksi tutkijat käyttävät tekniikkaa, jonka avulla on aiemmin pystytty herättämään esimerkiksi koomapotilaita.

Potilaiden aivoja seurataan muutaman kuukauden ajan, jotta tutkijat saavat tietää, ovatko toimenpiteet saaneet aikaan elvyttäviä muutoksia.

Kokeen tarkoituksena on selvittää, onko osia potilaiden keskushermostoista mahdollista herättää eloon. Tutkijat pitävät mahdollisena, että aivoihin tuodut kantasolut pystyisivät ”pyyhkimään pois” aiemman historiansa ja jatkamaan elämäänsä.

Aivokuolema tarkoittaa, että aivojen toiminta on peruuttamattomasti loppunut, vaikka sydän ja verenkierto toimisivat. Tilaa voidaan pitää yllä ainoastaan hengityskoneen avulla.

Lähde: The Telegraph

Nykyään selfieiden ottaminen johtaa useammin kuolemantapaukseen kuin hain ateriaksi joutuminen. Pääset katsomaan karun tilaston tästä.

Kilpailut

Uusimmat