Radio Novan kuuntelijoiden jouluvärssyissä kosolti iloa ja yhdessäoloa

24.12.2014 13:13 -

Joulun alla Radio Nova liikenteessä -ohjelma jakoi Johanna Kurkelan levyjä nimikirjoituksin kuuntelijoiden lähettämiä  jouluvärssyjä vastaan. Kuuntelijoilta tuli studioon lyhyessä ajassa peräti sata hauskaa ajatelmaa ja runoelmaa.

Tässä kuuntelijoiden tyylinäytteitä!

Sytytän lyhdyn, juhlan viettoon ryhdyn keskellä talven taikaa ja ihanaa joulun aikaa. (Tuula)

Joulun jokainen hetki olkoon sinulle hyvänmielen retki! (Anonyymi)

Joulun ihana lämpö ja tunnelma rauhoittaa mielenkin, kun hetkeksi taakse jää arki ja työ. (Hanna)

Lunta lentää lollottaa, joulu tulla jollottaa. (Anonyymi)

Tonttu kun hiipi meidän pihaan, varoen tartuin sen punaiseen hihaan. Pyysin: Viestin viethän ystävälle, niin paljon hyvää toivoisin hälle. Tuoksua kuusen ja kynttiläin, iloa,riemua kukkurapäin. Lämpöä, rakkautta läheisten, ystävän halauksen jouluisen. Hyvää joulua! (Anonyymi)

Tule Joulu, tuo pehmeää lunta puiden oksiin hauraisiin. Joulun rauhaa, kuin suloista unta tuo mieliimme kiireisiin. (Pia Tynys)

Kipin kapin tule joulu, unhoksiin jää nyt koulu! (Anonyymi)

Tontut piiloon hilipasee, pukki matkaan ampasee, pohojosen lumia ootellaan, joulurauhaa toivotellaan! (Anonyymi)

Pienet jäljet lumessa nuo, taas lapsuuden joulut mieleen tuo. Tonttu ikkunasta kurkistaa. Se hyvän joulun sulle toivottaa (Anonyymi)

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet.Kimmeltäen matkallaan. Hiljaa hohtaa valo kynttilöiden luoden joulun tunnelmaa. (Susanna Rasimus)

Jos on liian vähän aikaa, kokeile tätä taikaa: kääri kiire joulusukkaan ja sano sille: Mene hukkaan! (Anne Salo)

Tumma taivas jouluyönä, tädet tuikkii valovyönä. Ilmassa on ripaus taikaa, rauhallista Joulunaikaa. (Saara)

Jouluporo kuranoro jalka paukkaa matkan haukkaa haittaa ei lumipula joulun taika ikiaika sydämen juhla kultainen (Mari)

Keskellä pimeimmän talviyön sytytän kynttiläin valovyön. (Anita Rae)

Sytytä tuikkuja, tuhlaa rakkautta, kutsu tontut ja enkelit kylään. Kata pöytä sydämen kamariin, anna onnen ja unen tulla. (Eila Saranpää)

Pian loppuu kiire ja hoppu. Alkaa joulun aika, se ei ole vielä loppu! Saa maistaa herkkua monta, viettää aikaa verratonta. (Piia)

Jouluruno japanilaiseen haikutyyliin, suomalaisella tunnelmalla: Kanelin tuoksu, pienten jalkojen juoksu. Rauhaan mielen saa. (Anonyymi)

Maalata tahtoisin minä tähdet taivaalle ja Kättäsi puristaa. Ollaan ihan hiljaa, pohjois tuulta kuunnellaan. Pieni hetki, me lähellä ollaan. Joko aistit sen? Valot lyhtyjen loistaa luona nietosten. Oven avaamme nyt talon parhaan, luona ollaan perheen armaan. (Elina)

Joulu tarttuu käpälään, joulu tarttuu tassuun, joulu tarttuu siipisulkiin, joulu tarttuu massuun. Olen jouluystävä, joululaulun nippu, joulun pieni piirileikki, jouluhymyn hippu. Joulu tahtoo lämmittää, silitellä selkää, joulu tahtoo kesyttää siis ethän enää pelkää ? Jouluiloa toivottaa Kirsi Laiho

Jo hiljenee vuoden askareet ja aherrus syksyn työn. Ota sydämees hetket talviset ja rauha jouluyön! Hyvää Joulua! t: Tuula Niiranen

Katso taivasta, tähtiä ja kuuta, vieläkö joulu on jotain muuta. Ystävän halaus ja aatos jalo, tuttua on myös kynttilän valo. Joulun maun tuntee jo kieli, mutta tärkein on kuitenkin hyvä mieli. Hyvää joulua Novaan! Jouluterveisin Sanna

Hyvää joulua toivottaa myös Radio Nova ja kiittää kaikista viesteistä!

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat