Lapsettomuudesta kärsivän naisen koskettava viesti: "Syli on tyhjä, niin tyhjä"

15.11.2013 09:46 -

Minna Kuukka ja Ile Jokinen puhuivat perjantaina lähetyksessä perheistä ja lapsista. Studioon saapui lukuisia viestejä kuuntelijoilta, joista yksi kosketti erityisesti. Vaikka vanhemmuutta ja lapsia pidetään useasti itsestäänselvyytenä, ei se sitä ole jokaiselle.

Minna Kuukka ja Ile Jokinen lukivat viestin lähetyksessä ja liikuttuivat syvästi.

Minna ja Ile

Huomenta! Tuossa ajelin töihin ja tapani mukaan aukaisin radion. Keskustelitte juuri sukulaisten kyselemisistä kumppanista, anopeista yms. Olen juuri täyttänyt 40. Itseäni satuttavat jatkuvat kyselyt jälkikasvusta. Meillä ei ikävä kyllä satu jälkikasvua olemaan. Se ei ole ollut tietoinen valinta, vaan johtuu ihan siitä ettei tuolla alakerrassa kaikki ole kunnossa.

Yhden kerran kuusi vuotta sitten sain nauttia raskauden alkuhämmennyksestä muutaman viikon verran, sen jälkeen sain keskenmenon. Siinä on kokemukseni äitiydestä. Nyt juuri neljäkymppiä täyttäneenä syli on tyhjä, niin armottoman tyhjä. En ole koskaan saanut omaa vauvaani, lihaa ja vertani, pitää lähellä sydäntäni.

Adoptiota olemme miettineet ja olisimme siihen valmiita. Mutta tosi asia on sekin, ettei tyhjätaskuna siihen ole mitään mahdollisuutta. Siihenkin pitäisi olla tukku rahaa ja sitä meillä ei ole, kun näin yhden ihmisen tuloilla koitamme selvitä jokapäiväisestä elämästä. Lisäksi on koulutuksia ja kaikenlaisia arviointeja, sovimmeko vanhemmiksi. Onko lasta luonnollisella menetelmällä yrittävillä arviointeja sopivuudesta vanhemmaksi? Kuka määrittää sen, oletko hyvä vanhempi?

Joskus vetää mielen katkeraksi kun ympärillä alkoholistit, huumeaddiktit yms. saavat lapsia vaikkeivat edes haluaisi. Jätetään vauvoja puiston penkille tai jonnekin muualle. Ja täällä olisi kaksi syliä, johon hyvin mahtuisi pieni vauva. Adoptiossa on ikärajat, mitä vanhempi olet, sitä vanhemman lapsen saat. Sairaita lapsia on kuulemma helpompi saada adoptoitua, mutta eikös jokaisen äidin ja isän toiveena ole terve lapsi?

Olen onnellinen, että saan olla tässä. Olen onnellinen, että saan elää ja jakaa elämäni kumppanini kanssa. Olen onnellinen, että saan hoitaa siskoni lapsia. Joita jokaista rakastan kuin omaani. Mutta syli on tyhjä, niin tyhjä.

Kilpailut

Uusimmat