Tämä suomirockin klassikko syntyi 15 minuutissa: ”Menin vain koppiin ja kirjoitin sen”

28.05.2013 12:45 -

Radio Novan Nova Stagella akustisen keikan heittänyt Neumann kertoi soolouransa ensimmäisen virallisen julkaisun, vuonna 1985 ilmestyneen Mennään hiljaa markkinoille –kappaleen syntyneen kivuttomasti.

Mennään hiljaa markkinoille oli Neumannin ensimmäinen soolosingle, joka julkaistiin Dingon vielä ollessa kasassa. Mies muisteli Nova Stagella, että Sydäntautiliitolle hyväntekeväisyysbiisiksi tehdyn kappaleen kirjoitus ei vaatinut suuriakaan ponnisteluja.

- Se oli sessio, kun Dingo teki Kerjäläisten valtakunta - levyä. Oltiin studiossa ja Sydänatautiliitosta soitettiin ja kysyttiin, tekisinkö heille biisin. Olin silloin laulupuuhissa ja sanoin, että soittakaa vartin päästä uudelleen. Sitten vain menin laulukoppiin ja tein tämän biisin, jonka jälkeen levy-yhtiö ilmoitti Sydäntautiliitolle, että kappale olisi valmis.

Neumann myöntää, että monet muutkin hänen kirjoittamansa kappaleet ovat syntyneet melkoisen vauhdilla – nopeimillaan jopa 5-10 minuutissa.

- Kun kynä ja kitara sauhuavat – niin mikäs siinä. Kieltämättä olen tehnyt biisejä sillä tavalla, että samalla kun kirjoitan tekstiä, niin melodia soi jo samalla päässä. Toki on biisejä, joita on tehty pidempäänkin.

Katso Neumannin Nova Stage –keikka ja musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen tekemä haastattelu alta:

Neumann julkaisi maaliskuussa Oma Waterloo –albumin on Neumannin ensimmäinen soololevy sitten vuonna 1996 julkaistun Nimeni on Neumann –levyn.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat