Vapun reseptit: Maustekakkuruudut

07.12.2015 16:20 -

Tämä ihanan jouluinen herkku maistuu tarjottavaksi pikkujouluihin ja joulupöytäänkin jälkkäriksi. 

Maustekakkuruudut:  

Kuivat aineet:

4 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl ruokasoodaa

kosteat aineet:

2 kananmunaa
100 g voita sulatettuna
1 prk (200g) kermaviiliä
1 dl siirappia

kauratosca päälle:

75 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
2dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään omissa kulhoissaan. Yhdistä seokset ja levitä pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Sekoita kauratoscan aineet keskenään ja ripottele se pohjan päälle. Paista levyä uunissa 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt levy annospaloiksi ja tarjoile.

Kilpailut

Uusimmat