Ei makkaraperunoille: Flow'n festariruoka maistuu myös artisteille

13.08.2015 18:00 -

Helsingissä järjestettävällä Flow-festivaalilla tarjotaan paitsi runsaasti musiikkia myös purtavaa moneen makuun. Ruoka on jotain muuta kuin perinteistä makkaraperunaa, ja yleisön puolelta haluavatkin ruokansa usein myös tapahtumassa esiintyvät tähdet.

Heslingin Suvilahdessa alkaa perjantaina 14. elokuuta Flow Festival -musiikkitapahtuma, joka on urbaanien musiikinrakastajien taivas. Järjestäjä odottaa kolmelle päivälle yhteensä 66 000 festivaalivierasta. Pet Shop Boysia, Belle and Sebastiania (kuvassa), Roísín Murphya ja Mirel Wagneria sekä lukemattomia muita ihastelemaan saapuvat vieraat saavat syödäkseen suomalaisittain erityisen eettistä ja terveellistä festariruokaa.

Kuulostaako riskiltä? Sitä se ei ole, sanoo Flow Festivalin tuotantopäällikkö Emilia Mikkola, joka kuvailee vieraita vaativiksi.

– Meidän kävijät ovat ajan hermolla. Me panostetaan tosi paljon siihen, että kaikissa palveluissa pysyy tietty laatu. Me ollaan mietitty koko syksy, talvi ja kevät sitä, minkälainen ruokakokonaisuus toimisi ja minkälaista palautetta ollaan saatu. Me tietysti myös seurataan ruokatrendejä paitsi Suomesta myös maailmalta. 

Terveysvaikutteet ovat in

Koko tuotannossa sähköjä ja logistiikkaa myöten ympäristöystävälliseen satsaava Flow on ottanut tänä vuonna entistä paremmin huomion myös vieraiden terveyden.

– Me ollaan huomattu meidän matkoillamme maailmalla, että terveelliset ruoat ja ruokalajit ovat suosittuja. Meillä on täällä esimerkiksi Powau, joka myy viherraakamehuja, ja PUR Raakabaari, joka myy raakakakkuja ja raakapiirakoita.

Festivaali on pyytänyt ravintoloitsijoita laajentamaan kasvisruokatarjontaansa.

– Me yritetään täällä nostaa esiin sitä, että lihatuotannon ympäristövaikutukset on aika valtavat, ja että kasvisruokakin voi olla monipuolista ja korkeatasoista.

Kymmeniä tuhansia annoksia

Mikkola arvioi ravintoloitsijoiden haasteiksi nimenomaan volyymin.

– Haasteet liittyvät siihen, että kysynytä on kovaa. Mä sanon aina meidän ruokamyyjille että myyntiä tulee niin paljon kuin pystytte annoksia valmistamaan. Ruoan pitää kuitenkin olla laadukasta, ja laadukkaista raaka-aineista. Meiltä puuttuu kokonaan ne makkaraperuna- ja kebab-vaihtoehdot, jotka valmistetaan suoraan pakasteista. Ruoka-annokset kootaan yksitellen eli on haaste suunnitella annokset niin, että niitä silti saa myytyä niin, että jonot eivät kasvaisi kauhean pitkiksi. 

Mikkola on laskenut että alueella myydään kolmen päivän aikana hurja määrä ruokaa.

– Olen seurannut, että kun ruokamyyjät myyvät parhaillaan jopa tuhat annosta päivässä. Se tarkoittaa kolme päivän aikana kolmetuhatta annosta. Ja jos meillä on 30 ruokamyyjää, niin sehän tarkoittaa 90 000 annosta, nauraa Mikkola.

Kilpailu ravintoloitsijoiden välillä on kovaa. Seuraavana vuonna mukaan pyydetään ne, jotka ovat olleet yleisön suosiossa.

Mutta mitä VIP-alueella syödään?

– Artistien ruoat ovat kyllä periaatteessa salaisuuksia, mutta kyllä siihenkin paljon panostamme, mitä lavan takana tarjoillaan. Joitakin erikoistoiveita tulee, mutta eivät ne mitään ihmeellisiä ole. Jonkun verran meidän kansainväliset ja kotimaiset artistimme haluavat syödä myös meidän ruokakojuistamme, eli ilmeisesti he ovat kuulleet, että Flow-festivaalin ruoka on hyvää. Jonkin verran meidän artistituotanto hakeekin ruokatilauksia myös alueelta, muun muassa sushia.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 14.-16.8.2015. Festivaalille on 18 vuoden ikäraja.

 

 

 

 

Kilpailut

Uusimmat