Benjamin satsaa kaikkensa musiikkiin: Jotkut tulee Idolssista, toiset somesta

08.06.2015 21:00 -

Benjamin nousi suuren yleisön tietoisuuteen luotuaan profiilin Instagramiin vuonna 2012. Tällä hetkellä Benjaminilla on Instagramissa yli 236 000 seuraajaa aina Singaporea, Australiaa ja Brasiliaa myöten. Parhaillaan lahjakas nuorukainen panostaa kaikkensa musiikkiin.

Kuuntele koko haastattelu:

— Olen ollut pienestä asti kova esiintymään. Kolme-neljä vuotta sitten näin jonkun konsertin ja ajattelin, että vitsi toi on siistiä. Kun somepyöritys alkoi, niin ajattelin että nyt on aika toimia. Pitää alkaa treenaa... tässä sitä nyt ollaan, Benjamin summaa musiikkiuransa alkua ja huimaa nousua kaikkien huulille.

 

Kuva, jonka B E N J A M I N (@benjaminpeltonen) julkaisi20. 05ta 2015 klo 8.27 PDT

— Mitään ei oltu suunniteltu. Somejulkisuus on poikinut kaiken tämän.

Sosiaalinen media on Benjamille tärkeä väylä. Kuvat syntyvät sinne toisaalta hetken mielijohteesta, toisaalta harkiten.

— Minä tai me mietitään kaikkea, miltä some näyttää. Se on mun käyntikortti periaatteessa. Mulle on tosi tärkeää, että some on laadukkaan näköinen. Se on poikinut mulle kaiken tämän. Totta kai mun täytyy pitää somea hyvännäköisenä jatkossa.



Benjaminin debyytti-EP Square One julkaistiin toukokuussa. Kappaleet ovat saaneet huomiota Suomen lisäksi esimerkiksi Espanjassa, missä Benjamin esiintyi hiljattain. Vaikka nuorukainen kerää kiitosta artistina, löytyy joukosta epäilijöitä.

— Monilla on ollut ennakkoluuloja. Pystyykö somesta tullut henkilö, olemaan oikea artisti. Mikä toikin on olevinaan, Benjamin kertoo saamastaan palautteesta.

— Jotkut tulee Idolssista, jotkut tulevat somesta. Minä Instagramista. On uusia tapoja ja väyliä tulla esille. Teen kovasti duunia, että saan jengin mun puolelle!



Ulkomaille?

Benjamin raotti elämäänsä faneille Yle Areenassa nähdyssä Alaston päiväkirja -dokumenttisarjassa. Benjamin suuntasi Los Angelesiin valmistelemaan materiaalia ja löysi tiensä samoihin kemuihin maailmantähtien kanssa. Suomi on ja pysyy Benjaminin kotina.

— Suomi on aina se kotimaa. Iso unelma on se, että saisi kiertää maailmaa. Pitää ottaa kuitenkin askel kerrallaan. 

Benjamin tietää, että hän on saavuttanut paljon, mutta haluaa silti panostaa nyt kaikkensa uransa eteen.

— Tää on ollut mieletöntä. Ei ole ollut valittamista. Kaikki ala- ja ylämäet kuuluu matkaan. En vaihtaisi hetkeäkään mihinkään, sometähti iloitee.

— Mua jännittää tulevaisuus. Ei mihinkään voi luottaa sataprosenttisesti. Tällä hetkellä satsaan musiikkiin täysillä. Koulu jää kakkossijalle. Olisi tyhmää vain istua koulun penkillä ja antaisin tällaisen mahdollisuuden mennä ohi. Koulun voi hoitaa sitten tulevaisuudessa, päättäväinen Benjamin miettii.

— Asun edelleen kotona Kaarinassa. Helsingissä olen melkein koko ajan. Varmaan pikkuhiljaa täytyy alkaa miettiä kämppää.

Kilpailut

Uusimmat