Oliver-yhtyeen laulaja Jari Väyliö: Isäksi tuleminen löi elämääni telttakepin maahan, se pitää minut paikallaan

22.04.2015 19:00 -

Osa maailmanhistoriaa on minulle muistutus siitä matkasta, jonka sain reilu vuosi sitten aloittaa, kertoo Oliver-yhtyeen laulaja-kitaristi Jari Väyliö bändin uusimmasta sinkusta.

Oliver on vuonna 2003 perustettu pop-musiikkia soittava bändi. Yhtyeen ensimmäinen single Kuka mä oon julkaistiin marraskuussa vuonna 2008. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin keväällä 2009. Albumeja on tullut julki myös vuosina 2011 ja 2013.

Oliver julkaisi Osa maailmanhistoriaa singlensä helmikuussa. Laulaja-kitaristi Jari Väyliö kertoo, että biisi on bändin kitaristi Jokke Korhosen ja hänen yhdessä sanoittama.

— Osa maailmanhistoriaa -biisiin on syntynyt aivan poikkeuksellinen henkilökohtainen tausta. Yhteys tekstiin syntyi täysin omasta kokemuspohjasta. Tulin reilu vuosi sitten ensimmäistä kertaa isäksi, ja koko elämähän siinä muuttui kertaheitolla, Väyliö kertoo.

— Osa maailmanhistoriaa on minulle muistutus siitä matkasta, jonka sain reilu vuosi sitten aloittaa. Se matka on jo nyt vienyt uusiin ulottuvuuksiin monen monta kertaa ja uskon, että vasta pintaraapaisu on nähty. Isäksi tuleminen löi omaan elämääni sellaisen telttakepin maahan, että se pitää minut varmasti paikallaan ja suuntavaiston selkeänä. Tiedän, miksi lähden ja tiedän, miksi palaan. Se on voimauttava tunne.

Oliver-yhtye luopui albumien tekemisestä

Viime vuonna albumien teon lopettanut Oliver on nyt julkaissut kaksi singleä päätöksensä jälkeen, ja ne ovat menestyneet paremmin kuin mikään Oliverin aikaisemmista julkaisuista.

Päätös albumien lopettamisesta johtui siitä, että bändi halusi panostaa enemmän yksittäisiin kappaleisiin ja tehdä mahdollisimman hyviä biisejä rauhassa vailla painetta siitä, että pitäisi äänittää 10 kappaletta tiukalla aikataululla. Yksi päätöksen suurimmista tekijöistä oli musiikkibisneksen murroksessa.

— Fyysistä levyä myyviä paikkoja on enää kourallinen eikä ihmisillä enää tahdo oikein olla soittimiakaan, joilla levyjä kuunnellaan, Jari Väyliö kommentoi päätöstä viime vuonna Soundissa.

 

Kuvat: Ville Salminen

(Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat