Voita 200 euron arvoinen ruokalahjakortti!

Torstaisin Radio Novalla vietetään arjen tähtihetkiä, herkutellaan hyvillä resepteillä ja tavataan tähtiä, Neljän tähden illallinen TV-ohjelmasta.

Valitse suosikkireseptisi alta ja voit voittaa Kikkoman tuotteita, joilla on kätevä maustaa myös arkiruokia laidasta laitaan. Pääpalkintona kahdensadan euron ruokalahjakortti, jolla järjestää perheelle jo useammankin arjen tähtihetken.

Jaa Facebookissa

Japanilaiset lihapullat Ponzu-kastikkeessa

Ainekset

  • ½ sipuli hienoksi silputtuna
  • 2½ rkl kasviöljyä
  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 70 ml korppujauhoja (esim. pankojauhoja)
  • 2 rkl maitoa
  • 1 iso kananmuna
  • 2–3 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • vastajauhettua mustapippuria

Kastike:

  • 125 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 1 rkl 43 % vähemmän suolaa sisältävää Kikkoman Less Salt -soijakastiketta
  • 1 tl sokeria

Koristeluun:

  • 1 kevätsipuli hienoksi silputtuna

Valmistusohje

Kuumenna pannu keskisuurelle lämmölle ja kaada pannulle 1 tl öljyä. Lisää joukkoon hienoksi silputtu sipuli, paista kullanruskeaksi ja anna sitten jäähtyä.

Sekoita kulhossa hyvin keskenään jauheliha, paistetut sipuli, korppujauho, maito, kananmuna, Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike ja pippuri. Nosta jauhelihamassa vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin vetäytymään.

Sekoita erillisessä kulhossa keskenään Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, 43 % vähemmän suolaa sisältävä Kikkoman Less Salt -soijakastike ja sokeri, ja aseta sivuun odottamaan.

Muotoile jauhelihamassasta lihapullia. Kuumenna pannulla 1½ rkl öljyä ja paista lihapullia keskisuurella lämmöllä n. 3–4 minuuttia jokaiselta puolelta. Vähennä lämpöä ja paista vielä 4–5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Kaada joukkoon kastike, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä muutaman minuutin ajan. Nosta lihapullat pois pannulta ja anna kastikkeen vielä hieman paksuuntua.

Koristele lihapullat silputuilla kevätsipuleilla ja tarjoa kastikkeen ja kasvisten kanssa.

Valitse suosikiksi

Ponzu-kastikkeessa marinoidut broilerin rintafileet

Ainekset

  • 150 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 3 rkl limetin mehua
  • 1 rkl hienoksi silputtua valkosipulia
  • 4 broilerin rintafileetä (n. 500 g)
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Valmista marinadi sekoittamalla keskenään Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, limetin mehu ja valkosipuli. Nosta broilerin rintafileet marinadiin ja anna marinoitua vähintään 4 tuntia (mieluummin yön yli).

Nosta fileet pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Sivele fileet molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa fileitä keskikovassa tai kovassa lämmössä molemmin puolin n. 2–3 minuuttia tai niin kauan, kunnes fileet ovat mehevän kypsiä.

Tarjoa broilerin rintafileet salaatin kanssa tai vaikkapa hampurilaisen tai sandwich-leivän välissä.

Valitse suosikiksi

Lohi-kvinoasalaatti

Ainekset

  • ¼ kurkkua
  • 2 rkl riisietikkaa
  • 60 ml kvinoaa
  • 125 ml vettä
  • 1 lohifilee
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 350 ml viherkaalia hienoksi silputtuna
  • 1 pieni kourallinen fenkolisiivuja
  • 1½ rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta (viherkaalia varten)
  • 50 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta (marinadia varten)
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Marinoi lohifileetä Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeessa n. 15 minuuttia.

Leikkaa kurkku pitkiksi ohuiksi tikuiksi ja nosta kulhoon. Kaada riisietikka kurkkujen päälle ja anna vetäytyä n. 20 minuuttia, 5 minuutin välein sekoittaen.

Kaada kvinoa ja vesi kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt ja kvinoa on kypsää.

Aseta tällä välin pannu kuumenemaan keskisuurelle lämmölle. Sivele lohifilee öljyllä ja paista lohta nahkapuolelta n. 10 minuuttia. Käännä lohifilee ja paista vielä 3–5 minuuttia, kunnes lohi on mehukkaan kypsää ja vaaleanpunaista.

Sekoita Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja silputtu viherkaali hyvin keskenään ja lisää joukkoon kypsä kvinoa. Nosta kvinoasalaatti ja ohuet fenkolisiivut lautaselle, aseta lohifilee salaatin päälle ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Vinkki: Voit käyttää salaatissa sesongin mukaisia kasviksia.

Valitse suosikiksi

Teriyaki-lohi kulhossa

Ainekset

  • 2 lohifileetä (200 g / filee)
  • 8 rkl Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 120 g riisiä
  • 1 avokado
  • 200 g pinaattia
  • 1 iso paprika tai 2 pientä paprikaa
  • 3 varsisellerin vartta
  • 75 g kirsikkatomaatteja
  • suolaa ja pippuria
  • hieman oliiviöljyä

Valmistusohje

Marinoi lohifileet Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustetussa Teriyaki-kastikkeesssa ja anna vetäytyä jääkaapissa useamman tunnin. Nosta lohifileet uunivuokaan ja sivele fileet marinadilla useampaan kertaan. Aseta vuoka noin 90-asteiseen uuniin ja paista ylä- ja alalämmöllä 35-40 minuutin ajan.

Huuhdo riisi. Kaada kattilaan vettä noin kaksinkertainen määrä riisin määrään verrattuna. Keitä riisi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele seuraavaksi kasvikset. Huuhdo ja pilko varsiselleri. Pese paprika, poista siemenet ja kanta, ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsasta kanta pois ja pilko kesäkurpitsa paksuiksi siivuiksi.

Kaada paistin- tai grillipannulle hieman oliiviöljyä ja kuumenna pannu. Nosta kasvikset pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda kasviksia lyhyen aikaa.

Kiehauta pinaatti pienessä määrässä vettä. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa siivuiksi. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Jaa riisi kahteen kulhoon, nosta riisin päälle ensin paahdettuja kasviksia ja sitten pinaattia. Aseta lopuksi päälle lohifileet ja koristele avokadosiivuilla ja kirsikkatomaateilla.

Valitse suosikiksi

Nopea spagetti Bolognese

Ainekset

Pasta

  • 300 g spagettia
  • 1 rkl öljyä
  • 125 g pekonia tai pancettaa kuutioina
  • 500 g jauhelihaa (rasvapitoisuus n. 20 %)
  • 200 g porkkanoita (3 keskikokoista porkkanaa)
  • 125 g varsiselleriä (2 vartta)
  • 125 g sipulia (1 pieni sipuli)
  • 3 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
  • 1 dl kermaa (rasvapitoisuus n. 10–12 %)
  • 400 g tomaattimurskaa purkista
  • 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta

Koristeluun

  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

Kuumenna pannu keskilämmölle ja kaada öljy pannulle. Nosta jauheliha pannulle, mutta älä hajota sitä, vaan paista molemmin puolin 2 minuutin ajan, kunnes pinta on ruskea. Lisää joukkoon pekoni ja sekoita jauhelihaa lastalla pienemmäksi hienontaen. Anna paistua vielä hetki, kunnes jauheliha on kokonaan kypsää. Kaada ylimääräinen rasva pois pannulta, tarvittaessa siivilän avulla.

Kuori sipuli ja valkosipulit, silppua hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Kuori porkkanat ja puhdista selleri. Leikkaa porkkanat ja selleri niin ikään pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.

Lisää joukkoon tomaattimurska, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike ja kerma. Anna kiehua vielä 5 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvedestä talteen ja valuta spagetti. Kaada spagetti, talteen otettu keitinvesi ja jauhelihakastike isolle paistinpannulle ja sekoita keskenään. Anna seoksen kiehua keskilämmöllä minuutin ajan. Jaa spagetti neljälle lautaselle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile heti.

Valitse suosikiksi

Nyhtöpossutortillat ja avokadosalsa

Ainekset

Soijamarinoitu nyhtöpossu

  • 1 1/2 kg porsaan kassleria tai muuta rasvaista osaa

Marinadi

  • 1 dl Kikkoman-soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 2 dl hapokasta omenamehua
  • 2 tl jeeraa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko

Avokadosalsa

  • 1 avokado
  • 1/4 fenkolia
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl Kikkoman-soijakastiketta

Lisäksi

  • Valmiita tortillalevyjä

Valmistusohje

Yhdistä marinadin ainekset. Jätä chilipalko kokonaiseksi, niin voit noukkia sen myöhemmin pois. Laita porsaan kassler isoon kulhoon, kaada marinadi sen päälle ja hiero se lihaan. Nosta liha jääkaappiin maustumaan yön yli.

Seuraavana päivänä laita liha uunipataan marinadin kanssa ja hauduta sitä 150-asteisessa uunissa kannen alla viisi tuntia. Käännä liha puolessa välissä haudutusta. Kun liha on valmista ja hieman jäähtynyt, revi se kahdella haarukalla palasiksi.

(Säästä paistoliemi. Voit käyttää sitä maustekastikkeena muussa ruoanlaitossa tai vaikkapa lihakeiton pohjana.)

Valmista avokadosalsa: Paloittele avokado ja hienonna fenkoli ja korianteri. Purista sitruunasta mehu ja mausta salsa mehulla ja soijakastikkeella.

Tarjoile tortilloiden kanssa silputtua tuoretta korianteria, ranskankermaa ja chilistä, soijakastikkeesta ja limetin mehusta sekoitettua chilikastiketta.

Valitse suosikiksi

Kilpailun säännöt: Kilpailuaika 11.2.2019 - 18.4.2019 klo 18:00. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yhteensä 10 Kikkoman tuotepalkintoa sekä yksi pääpalkinto. Pääpalkinto sisältää Kikkoman tuotepaketin sekä 200,00 € arvoisen K-ryhmän lahjakortin. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Katso yleiset kilpailusäännöt.