Vapun resepti: Rukiiset Runebergin tortut

05.02.2016 13:00 -

Helmikuu on Runebergin torttujen aikaa. Tässä rukiinen versio suositusta tortuista. 

Tarvitset: 

200 g voita tai 100g voita ja 100g jotain kevytlevitettä
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl Myllyn Paras rukiisia korppujauhoja
2 dl mantelirouhetta
2 dl Myllyn Paras puolikarkeita vehnäjauhoja
2 kourallista piparkakku- tai keksimuruja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 dl kermaa tai ranskankermaa
voiteluun voita ja korppujauhoja

Kostutus:
2 dl punaista mehua tai vettä
3 rkl tomusokeria
(3 rkl rommia)

Koristeluun:
vadelma- tai muuta hilloa maun mukaan
sokerikuorrutetta (2 dl tomusokeria ja 4 tl vettä tai putkilosta kelpaa hyvin)

 

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se ehtii hieman pehmetä. Sekoita rukiiset korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe, murustetut keksit, ruokasooda ja kardemumma keskenään.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Tämän jälkeen sekoita taikinaan vuorotellen kermaa tai ranskankermaa sekä jauho-manteli-keksiseosta. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa. 

Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-18 min. Kokeile hammastikulla kypsyys. 

Sekoita kostutusliemi ja kostuta tortut, anna jäähtyä kunnolla. Levitä hilloa keskelle reilusti ja kuorruta reunat sokerikuorrutteella. Tarjoile. 

Taikinasta tulee noin 16 torttua. 

Kilpailut

Uusimmat