Pääsiäistä vietetään epävakaassa säässä

02.04.2015 11:35 -

Etelästä yltää Suomeen pääsiäiseksi laajahko matalapaineen alue, joka pysyy lähes paikallaan. Matalapaine pitää sään epävakaana sunnuntaihin asti suuressa osassa maata. Lämpötilat ovat lähellä ajankohdan keskimääräisiä arvoja.

Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona (1.4.) tekemän ennusteen mukaan pitkänperjantain aamuna lunta satelee ajoittain koko maassa. Enimmät sateet painottuvat maan kaakkois- ja itäosaan. Päivällä sateen olomuoto voi muuttua rännäksi ja jopa vedeksi. Lauantaina sateet painottuvat maan etelä- ja keskiosaan, idän ja pohjoisen välinen tuuli voimistuu. Lumi- ja räntäsateiden yhteydessä kohtalainen tai navakka idänpuoleinen tuuli tuntuneekin varsin kylmältä. Lämpötila jää päivällä sateessa vain niukasti plussalle, öisin on kylmempää ja sateet ovat enimmäkseen lunta.

Ensimmäisenä pääsiäispäivänä eli sunnuntaina sää on edelleen melko pilvistä ja lumi-/räntäsateita tulee ajoittain. Toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina korkeapaine todennäköisesti vahvistuu maahamme pohjoisesta alkaen, jolloin sää voisi olla päivällä aurinkoista ja vähän lämpimämpää.

Päivälämpötilat ovat sunnuntaihin asti noin +1…+6 astetta, maanantaina +5…10 astetta, tosin pohjoisessa voi olla kylmempää.  Yölämpötilat ovat enimmäkseen -5…+1 astetta.

Pääsiäisen liikenteessä otettava huomioon liukkaus

Ilmatieteen laitos muistuttaa varovaisuudesta pääsiäisen ajan liikenteessä.

- Tiet voivat olla liukkaita suolaamattomilla teillä auringon laskettua tienpintojen jäätymisen vuoksi, korostaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle.

- Aamuisin tiet voivat olla paikoin myös lumisia. Iltapäivällä ajokeli pysyy sangen hyvänä auringon säteilyn lämmittäessä tummia tienpintoja.

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova, Ilmatieteen laitos)

Kilpailut

Uusimmat