Omalta koiraltaan voi pian saada tekstiviestejä – uutuuskeksintö kehittellä

29.01.2016 15:00 -

Miltä tuntuisi ymmärtää, mitä koirasi yrittää sinulle sanoa? Pian se voi olla mahdollista.

Koira on monissa tapauksissa ihmisen paras ystävä. Näin on siitäkin huolimatta, ettei yhteistä kieltä ole. Jälkimmäinen seikka saattaa kuitenkin muuttua tulevaisuudessa. Amerikassa kehitellään pantaa, jonka avulla koiran haukkuminen käännetään ihmiskielelle ja lähetetään omistajalle viestinä. 

Panta toimisi siten, että kun omistaja laittaisi sen koiralleen, hän alkaisi itse kerätä sovellukseen dataa siitä, millaisessa tilanteessa koira milloinkin haukkuu. Sovellus oppii täten ymmärtämään kunkin koiran erilaisia haukkuja ja mitä ne yleensä tarkoittavat tai millaisessa tilanteessa esiintyvät. 

Tämän jälkeen omistaja voi merkitä kotiinsa kohtia, joista panta tunnistaa, missä koira on. Näin ollen omistaja voi olla vaikkapa poissa kotoa, kun hänen puhelimeensa tulee viesti, jossa hänen koiransa kertoo, että ovella on joku. Tosi asiassa koira siis haukkuu ovella sellaista haukkua, jota sillä on tapana haukkua, jos se kuulee jonkun olevan oven toisella puolella - ja sovellus lähettää tästä omistajalle tiedon. 

Pannat ovat vasta valmistusvaiheessa, mutta niiden uskotaan tulevan myyntiin lähitulevaisuudessa. 

 

Lähde: Telegraph

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat